ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте пиріг із яйцями та зеленою цибулею

Заливний пиріг – проста, апетитна та ситна страва. Спробуйте приготувати.

Заливний пиріг із яєць та зеленої цибулі – це популярна домашня страва, яка особливо смакує навесні, коли з’являється свіжа зелень. Його особливість у тому, що тісто не розкочується, а заливається зверху на начинку або перемішується з нею, звідси й назва – “заливний”. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 10 курячих яєць
  • 400 мл кефіру
  • 100 г майонезу
  • 400 г борошна
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. сметани
  • 30 г вершкового масла
  • 200 г зеленої цибулі
  • 1 жовток
  • петрушка, розпушувач, перець, сіль

Приготування:

  1. Цибулю і петрушку помийте та дрібно наріжте. Відваріть 6 яєць та наріжте дрібними кубиками. У глибокій мисці змішайте зелень та нарізані яйця. Додайте за смаком сіль та перець.
  2. У миску з начинкою додайте розтоплене вершкове масло, сметану та перемішайте начинку.
  3. В іншу посудину вбийте чотири яйця. Додайте до них дрібку солі та столову ложку цукру. Збийте яйця до появи легкої піни та додайте майонез і кефір.
  4. Просійте борошно та змішайте його з розпушувачем. Поступово додавайте борошно у тісто. Вимішайте однорідне рідке тісто без грудочок.
  5. Керамічну форму змастіть вершковим маслом і вилийте в неї половину тіста. На тісто викладіть приготовлену начинку та залийте рештою тіста.
  6.  Змастіть пиріг жовтком, збитим із ложкою сметани та відправте форму в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.
  7. Готовий пиріг дістаньте з духовки, вийміть з форми та накрийте вологим рушником. Коли пиріг охолоне, його можна подавати до столу.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору