Квас із березового соку – актуальний весняний освіжаючий напій. Спробуйте приготувати.
Квас із березового соку – це натуральний, освіжаючий напій, що поєднує ніжну солодкість березового соку з легкою кислинкою та приємним шипінням, яке виникає внаслідок природного бродіння. Цей напій не лише втамовує спрагу, а й вважається корисним для здоров’я, оскільки зберігає вітаміни й мікроелементи березового соку. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 2,5 л березового соку
- 15 г неактивних (свіжих) пекерських дріждів
- 200 г цукру
- пів апельсина
Приготування:
- Відлийте від загальної кількості соку 200 мл та розчиніть у ньому дріжджі.
- У ємність із соком насипте цукор і розмішайте його до повного розчинення, після чого додайте розведені дріжджі.
- Додайте у квас шматочки апельсина.
- Поставте банку з підготовленим соком у тепле місце та накрийте ємність вдвічі складеною марлею.
- Активне бродіння розпочнеться за 20-40 хвилин, а пробу можна знімати вже на другий день. Квас буде готовий після того, як його різкість і насиченість газом задовольнятиме вашим смакам.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.