ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте квас із березового соку

Квас із березового соку – актуальний весняний освіжаючий напій. Спробуйте приготувати. 

Квас із березового соку – це натуральний, освіжаючий напій, що поєднує ніжну солодкість березового соку з легкою кислинкою та приємним шипінням, яке виникає внаслідок природного бродіння. Цей напій не лише втамовує спрагу, а й вважається корисним для здоров’я, оскільки зберігає вітаміни й мікроелементи березового соку. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 2,5 л березового соку
  • 15 г неактивних (свіжих) пекерських дріждів
  • 200 г цукру
  • пів апельсина

Приготування:

  1. Відлийте від загальної кількості соку 200 мл та розчиніть у ньому дріжджі.
  2. У ємність із соком насипте цукор і розмішайте його до повного розчинення, після чого додайте розведені дріжджі.
  3. Додайте у квас шматочки апельсина.
  4. Поставте банку з підготовленим соком у тепле місце та накрийте ємність вдвічі складеною марлею.
  5. Активне бродіння розпочнеться за 20-40 хвилин, а пробу можна знімати вже на другий день. Квас буде готовий після того, як його різкість і насиченість газом задовольнятиме вашим смакам.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору