Замість традиційних пасок на Великдень можна приготувати крафіни. Маємо рецепт.
Крафіни – це гібрид круасанів та мафінів. Вже кілька років поспіль українські господині випікають цю здобу й на Великдень. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти (на 6 штук):
- 2 курячі яйця
- 100 г цукру
- 100 мл сметана
- 50 г вершкового масла (розтоплене)
- 200 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. ванільного цукру (або ванілін на кінчику ножа)
- 50-70 г родзинок, кураги, цукатів (за бажанням)
- дрібка солі
Для глазурі:
- 100 г цукрової пудри
- 1-2 ст. л. лимонного соку або води
- посипка за бажанням
Приготування:
- Підготуйте начинку: замочіть родзинки/цукати у теплій воді на 10 хв., потім обсушіть.
- Для тіста збийте яйця з цукром і ванільним цукром, додайте сметану, розтоплене масло, дрібку солі. Добре перемішайте борошно з розпушувачем, замісіть тісто (має бути як густа сметана). Додайте сухофрукти, обваляні в невеликій кількості борошна, щоб не осіли.
- Викладіть тісто у форми для мафінів (заповнюйте на 2/3). Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хв. (перевірте зубочисткою).
- Для глазурі змішайте цукрову пудру з лимонним соком або водою до густої консистенції. Полийте охолоджені мафіни та прикрасьте посипкою.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.
