Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: приготуйте соус з хріну та буряка

Хрін з буряком – це автентичний український соус. Спробуйте приготувати.

Соус із хріну та буряка має яскравий колір, вирізняється пряно-солодким ароматом і поєднанням пікантної гостроти хріну з ніжною солодкістю буряка. Його подають до холодцю, м’яса, ковбас або навіть як доповнення до святкових страв. Інформатор розповідає рецепт, посилаючись на сайт Євгенія Клопотенка.

Інгредієнти:

Приготування: 

  1. Почистьте корінь хріну та натріть його на дрібну терку. В окрему миску почистьте та дрібно натріть 1 буряк.
  2. Натертий буряк залийте окропом та залиште постояти 10-15 хвилин, а потім процідіть його крізь сито.
  3. Змішайте хрін із буряком. Додайте до них сіль, цукор, оцет та ще раз ретельно перемішайте.
  4. Розкладіть готовий соус у чисту банку та закрийте чистою кришкою.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.