Хрін з буряком – це автентичний український соус. Спробуйте приготувати.
Соус із хріну та буряка має яскравий колір, вирізняється пряно-солодким ароматом і поєднанням пікантної гостроти хріну з ніжною солодкістю буряка. Його подають до холодцю, м’яса, ковбас або навіть як доповнення до святкових страв. Інформатор розповідає рецепт, посилаючись на сайт Євгенія Клопотенка.
Інгредієнти:
- 100 г кореня хріну
- 1 невеликий буряк
- пів ч. л. солі
- пів ч. л. цукру
- 1 ст. л. оцту
- 200 мл окропу
Приготування:
- Почистьте корінь хріну та натріть його на дрібну терку. В окрему миску почистьте та дрібно натріть 1 буряк.
- Натертий буряк залийте окропом та залиште постояти 10-15 хвилин, а потім процідіть його крізь сито.
- Змішайте хрін із буряком. Додайте до них сіль, цукор, оцет та ще раз ретельно перемішайте.
- Розкладіть готовий соус у чисту банку та закрийте чистою кришкою.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.