Капустяники – це давня страва української кухні. Готувати їх легко і швидко.
Капустяники з молодої капусти – це особлива насолода. Вони дуже соковиті, дещо хрумкі та ніжні. У поєднанні із соусом – це чудова страва для сімейної вечері. Інформатор розповідає рецепт, почилаючись на сайт Picante Cooking.
Інгредієнти
- 500 грамів молодої пошаткованої капусти
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. гранульованого часнику
- 3 курячі яйця
- 3 ст. л. сметани 15%
- 40 грамів борошна
- 20 грамів картопляного крохмалю
Для соусу:
- 200 грамів сметани 15%
- 1 ч. л. гранульованого часнику
- 1 ч. л. сушеної цибулі
- ¼ жмутка зеленої цибулі, посікти
Спосіб приготування:
- Капусту помістіть у глибоку миску, посоліть, посипте часником і добре помніть. Залиште на 10 хвилин.
- В окремому посуді змішайте яйця, борошно, крохмаль та сметану. Збийте до однорідності.
- Перекладіть у миску з тістом капусту й ретельно вимішайте усе разом.
- У великій сковорідці розігрійте олію. Коли олія почне потріскувати, партіями посмажте капустяники, формуючи оладки з капустяної маси, дещо їх притискаючи.
- Смажте спочатку з одного боку, потім обережно переверніть й смажте до готовності.
- Поки оладки смажаться, змішайте усі інгредієнти для соусу, окрім цибулі.
- На кожен капустяник викладіть трохи соусу й посипте січеною цибулею.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.