ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте карі з креветками

Карі з креветками – пікантно, сміливо та дуже смачно. Спробуйте приготувати.

Карі – традиційна індійська страва, що зазвичай є соусом з мʼясом чи морепродуктами, який подають з рисом чи хлібом. Залежно від регіону приготування міняються спеції, консистенція та подача карі. Інформатор розповідає рецепт від відомого кухаря Євгена Клопотенка.

Інгредієнти:

  • 3 зубчики часнику
  • 1 фіолетову цибулину
  • 2 ст.л. олії
  • 2 ст.л. червоної пасти карі
  • 300 г креветок
  • 400 мл кокосового молока
  • 200 мл бульйону
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • рис і лайм для подачі

Приготування: 

  1. Дрібним кубиком наріжте часник та цибулю. Розігрійте пательню, додайте олію, викладіть часник, цибулю та 2 ст.л. пасти карі. Ретельно розмішайте пасту та смажте 2-3 хвилини.
  2. Додайте на пательню очищені креветки, смажте їх дві хвилини, перемішайте. Наріжте соломкою 1 червоний перець і додайте на пательню. Смажте разом одну хвилину.
  3. Вилийте на пательню кокосове молоко, бульйон та соєвий соус. Перемішайте та тушкуйте страву ще 10 хвилин.
  4. Подавайте карі з вареним рисом, за бажанням збризніть соком лайма.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору