Карі з креветками – пікантно, сміливо та дуже смачно. Спробуйте приготувати.
Карі – традиційна індійська страва, що зазвичай є соусом з мʼясом чи морепродуктами, який подають з рисом чи хлібом. Залежно від регіону приготування міняються спеції, консистенція та подача карі. Інформатор розповідає рецепт від відомого кухаря Євгена Клопотенка.
Інгредієнти:
-
3 зубчики часнику
-
1 фіолетову цибулину
-
2 ст.л. олії
-
2 ст.л. червоної пасти карі
-
300 г креветок
-
400 мл кокосового молока
-
200 мл бульйону
-
2 ст.л. соєвого соусу
-
рис і лайм для подачі
Приготування:
- Дрібним кубиком наріжте часник та цибулю. Розігрійте пательню, додайте олію, викладіть часник, цибулю та 2 ст.л. пасти карі. Ретельно розмішайте пасту та смажте 2-3 хвилини.
- Додайте на пательню очищені креветки, смажте їх дві хвилини, перемішайте. Наріжте соломкою 1 червоний перець і додайте на пательню. Смажте разом одну хвилину.
- Вилийте на пательню кокосове молоко, бульйон та соєвий соус. Перемішайте та тушкуйте страву ще 10 хвилин.
- Подавайте карі з вареним рисом, за бажанням збризніть соком лайма.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.