Картопля з підчеревиною на мангалі – це просто, смачно і ситно. Спробуйте приготувати.
Із настанням тепла все більше людей проводять час на природі, влаштовують родинні посиденьки біля вогнища. Приготування картоплі з підчеревиною не займе багато часу, а смакуватиме всій родині. Якщо ж хтось не любить жирної їжі, то сало можна замінити на тонкі шматки курятини або ж нежирної свинини. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 2 кг картоплі
- 400 г підчеревини, сала або м’яса
- 2 ст.л. соняшникової олії
- сіль, перець, сухий часник, паприка, спеції за смаком
- зелень за смаком
Приготування:
- Картоплю (не чищену) ретельно помийте.
- Сало наріжте тонкими скибочками.
- Кожну картоплину надріжте посередині, не доходячи до краю 1 см.
- У розрізи вставте по скибочці сала.
- Спеції змішайте з олією і ззовні та всередині обітріть ними картоплину.
- Загорніть кожну бульбу у фольгу – краще в 2-3 шари, щоб вона не підгоріла.
Приготування на мангалі:
- Розведіть вогонь і дайте дровам догоріти, поки не залишаться тліючі вуглинки.
- На вугілля викладіть картоплю у фользі і запікайте 10 хвилин (час залежить від величини картоплі).
- Переверніть картоплю на інший бік і запікайте ще 10-15 хвилин.
- Готовність картоплі можна перевірити зубочисткою – м’якоть має легко протикатися через фольгу.
- Готову картоплю дістаньте з вугілля і залиште на 10 хвилин. За цей час вона охолоне і дійде до готовності.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.