Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: приготуйте картоплю з підчеревиною на мангалі

Картопля з підчеревиною на мангалі – це просто, смачно і ситно. Спробуйте приготувати.

Із настанням тепла все більше людей проводять час на природі, влаштовують родинні посиденьки біля вогнища. Приготування картоплі з підчеревиною не займе багато часу, а смакуватиме всій родині. Якщо ж хтось не любить жирної їжі, то сало можна замінити на тонкі шматки курятини або ж нежирної свинини. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

Приготування: 

  1. Картоплю (не чищену) ретельно помийте.
  2. Сало наріжте тонкими скибочками.
  3. Кожну картоплину надріжте посередині, не доходячи до краю 1 см.
  4. У розрізи вставте по скибочці сала.
  5. Спеції змішайте з олією і ззовні та всередині обітріть ними картоплину.
  6. Загорніть кожну бульбу у фольгу – краще в 2-3 шари, щоб вона не підгоріла.

Приготування на мангалі:

  1. Розведіть вогонь і дайте дровам догоріти, поки не залишаться тліючі вуглинки.
  2. На вугілля викладіть картоплю у фользі і запікайте 10 хвилин (час залежить від величини картоплі).
  3. Переверніть картоплю на інший бік і запікайте ще 10-15 хвилин.
  4. Готовність картоплі можна перевірити зубочисткою – м’якоть має легко протикатися через фольгу.
  5. Готову картоплю дістаньте з вугілля і залиште на 10 хвилин. За цей час вона охолоне і дійде до готовності.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.