Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.
18 травня у Переяславі зранку йшов дощик, проте до активних годин торгів на недільному базарі він вдало закінчився, аби покупці комфортно могли ходити та розглядати асортимент на прилавках. Навіть у похмурий день, людей було так само багато, як і продавців із продуктами. Цього разу було дві найпопулярніші локації із домашньою полуницею, яку привезли із Харківців (Переяславська ТГ), продавали кілограм стиглих ягід за 250 гривень. Інформатор традиційно розповідає про ціни на продукти та інше.
У м’ясному павільйоні всі прилавки були заставлені продукцією. Цього разу, порівняно з минулим тижнем, було більше продавців, тож асортимент поширшав, кажуть, що найбільше цікавляться цінами на сало. На нього ціна залишається стабільною, а от хороша підчеревина подорожчала до 350 гривень за кілограм. Загалом на інше вартість не змінилася:
- Сало (1 кг) – 160-200
- Ошийок (1 кг) – 300
- Биток свинячий (1 кг) – 190-250
- Ребра свинячі (1 кг) – 180-200
- Лопатка свиняча (1 кг) – 170-200
- Антрекот (1 кг) – 250
- Вушка свинячі (одне) – 50
- Свиняча голова (1 кг) –45-50
На базарі, серед чого можна розігнатися, так це овочі. Їх тут з настанням тепла завжди багато. Цього разу вулиці торгів були “зеленими”, адже дуже багато продавали цибулі, кропу, петрушки та подібної зелені. Особливо активно купували помідори, огірки та редиску, яка подешевшала в середньому на 10 гривень. Картоплі цього разу було дещо менше, але вона у деяких продавців знизилась у ціні на 5 гривень. Інше коштує так:
- Картопля (1 кг) – 30-35
- Цибуля (1 кг) – 20-35
- Помідори (1 кг) – 75-130
- Огірки (1 кг) – 70-85
- Редиска (1 кг) – 35-50
- Морква (1 кг) – 20-40
- Перець (1 кг) – 85-130
- Буряк (1 кг) – 30-35
- Печериці (1 кг) – 80-90
- Зелена цибуля (пучок) – 15-20
- Щавель (пучок) – 10-15
- Рукола (пучок) – 15
- Кріп (пучок) – 15-20
- Петрушка (пучок) – 20
- Шпинат (пучок) – 20-25
- Салат (пучок) – 20-30
Фруктів трохи побільшало. Продавці стверджують, що на початку літа привозитимуть ще більше винограду, який зараз продають по 200-240 гривень за кілограм. Також стало більше локацій де продавали абрикоси, апельсини та полуницю, за якою вишиковувались найбільші черги. Ціни зараз такі:
- Яблука (1 кг) – 33-40
- Абрикоси (1 кг) – 200
- Полуниця ( 1 кг) – 220-250
- Банани (1 кг) – 60-75
- Виноград (1 кг) – 200-240
- Апельсини (1 кг) – 75-80
- Мандарини (1 кг) – 80
- Ківі (1 кг) – 110
- Груші (1 кг) – 70-110
- Лимони (1 кг) – 95
- Грейпфрути (1 кг) – 90
У молочних рядах все стабільно: товар є – покупців багато. Щоправда цього разу менше продавали домашніх яєць. Десяток пропонували по 50-60 гривень. Майже не було і бринзи. Сироватку ж можна було знайти за пропозицією по 10 гривень за один літр. Загалом порівняно з минулим тижнем ціни не зросли:
- Молоко (1,5 л) – 45-50
- Вершки (0,5 л) – 120-200
- Сметана (0,5 л) – 60-70
- Пряжене молоко (1,5 л) – 50-70
- Твердий сир (1 кг) – 230-250
- Масло (1 кг) – 400-450
- Знежирений сир (1 кг) – 130
Ціни на рибу дещо піднялися. Помітне здорожчання (на 20-30 гривень за кілограм) на товстолоба. Також подорожчали живі карасі, тепер кілограм такої риби коштує 100-110 гривень. На інше ціни поки незмінні:
- Окунь (1 кг) – 70
- Чищені карасі (1 кг) – 75
- Судак (1 кг) – 160-170
- Короп (1 кг) – 130-150
- Лящ (1 кг) – 40
- Лин (1 кг) – 150
- Товстолоб (1 кг) – 90
- Філе товстолоба (1 кг) – 220
- Філе червоної риби (1 кг) – 750
- Стейк товстолоба ( 1 кг) – 200
Нагадаємо, що у рубриці “Прості та смачні рецепти” ми розповідали, як приготувати торт “Вишиванка”. Рецепт – тут.
Яна Малишко
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.