Ліниві голубці – це страва, яка має ті ж інгредієнти, що і в стандартному рецепті. Але готується значно простіше і швидше.
Ліниві голубці – це страва української кухні, яка готується за спрощеним рецептом звичайних голубців. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- пів молодої капустини
- 600 г фаршу
- 1 цибулина
- 350 г відвареного рису
- 1 куряче яйце
- 2 ст. л. соєвого соусу
- сіль, перець, спеції за смаком
Для соусу:
- 1 пачка кетчупу або 1 банка томатної пасти
- 200 г сметани
- 2 ст. л. борошна
- 4 шт. духмяного перецю
- 2 шт. лаврового листа
Приготування:
- Молоду капусту натріть на грубій терці і додайте до фаршу.
- Підсмажте цибулю і відваріть рис.
- Змішайте фарш, капусту, цибулю, рис і ретельно перемішайте.
- До маси додайте яйце, соєвий соус, сіль, перець і спеції за смаком. Ще раз перемішайте.
- Сформуйте із готової замішаної маси кульки і перекладіть їх у глибоке деко або ємність для запікання.
- Окремо з’єднайте томатну пасту або кетчуп з водою, додайте лавровий лист і духмяний перець. Перемішайте і доведіть до кипіння.
- Сметану з’єднайте з борошном та водою, добре вимішайте, щоби не було грудок.
- Влийте у томатний розчин, перемішайте і знову доведіть до кипіння. У кінці додайте сіль та перець за смаком.
- Залийте голубці соусом і випікайте 1 годину при температурі 180 градусів.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.