Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.
25 травня у Переяславі зранку трималася хмарна погода, проте досить тепла аби сходити за покупками на недільний базар. Тільки ступивши на Шкільну – головну вулицю торгів, відразу можна було вловити п’янкий аромат різних квітів. Цього разу продавали багато півоній, адже настав сезон їх цвітіння. Тож їх можна було придабати по 20 гривень за одну розпущену квітку або ж по 25 гривень за бутончик. Так само на кожному кроці пропонували іриси, ціна на які варіювалася від 30 до 70 гривень. Інформатор традиційно розповідає про ціни на продукти та інше.
У м’ясний павільйон приходило багато охочих за свіжиною. На прилавках продавці, як і завше, пропонували майже все можливе із свинини, трохи телятини та курятини. Задивлялися люди й на домашню ковбасу, 1 кілогам зі свинини можна було купити за 270, з телятини за 300. Ціни на інше залишаються незмінними:
- Сало (1 кг) – 160-200
- Ошийок (1 кг) – 300
- Биток свинячий (1 кг) – 190-250
- Ребра свинячі (1 кг) – 200-220
- Підчеревина (1 кг) – 300-350
- Лопатка свиняча (1 кг) – 170-200
- Антрекот (1 кг) – 250
- Вушка свинячі (одне) – 50
- Свиняча голова (1 кг) – 50
- Печінка свиняча (1 кг) – 60-70
Цього тижня найбільші натовпи збирались біля овочів та зелені. Порівняно з минулим тижнем подешевшали огірки на 5-10 гривень, також вже майже всюди продавали зелену цибулю та кріп по 10 гривень за пучок. А ще можна було знайти авокадо по 110 гривень за штуку. Загалом ціни такі:
- Картопля (1 кг) – 30-35
- Цибуля (1 кг) – 20-35
- Помідори (1 кг) – 75-130
- Огірки (1 кг) – 70-85
- Редиска (1 кг) – 35-50
- Морква (1 кг) – 20-40
- Перець (1 кг) – 85-130
- Буряк (1 кг) – 30-35
- Печериці (1 кг) – 80-90
- Зелена цибуля (пучок) – 10
- Щавель (пучок) – 10-15
- Рукола (пучок) – 15
- Кріп (пучок) – 10
- Петрушка (пучок) – 15
- Шпинат (пучок) – 20
- Салат (пучок) – 20-25
Головна серед фруктів та користується айбільшим попитом – полуниця. Її привезли дуже багато та різного розмріу. Більшість продавців продавали ягоди по 250 гривень за кілограм. З’явилися і персики по 250 гривень за кіло. А ще здорожчали деякі сорти яблук, наприклад, “Айдаред” коштував 75 гривень за кілограм. Ціни на інше такі:
- Яблука (1 кг) – 33-75
- Абрикоси (1 кг) – 200
- Лохина (1 кг) – 700
- Полуниця ( 1 кг) – 250
- Банани (1 кг) – 70-75
- Виноград (1 кг) – 200-240
- Апельсини (1 кг) – 75-80
- Мандарини (1 кг) – 80
- Ківі (1 кг) – 110
- Груші (1 кг) – 70-110
- Лимони (1 кг) – 90
У молочних рядах активно продавали домашній сир. Його, як і завжди було найбільше. Жирний сир прпонували в середньому по 150 гривень за кілограм. Продавчині ж розповідають, що деякі люди починають приходити за “молочкою” ще о 7:00 ранку, тож на прилавках вже до 9:00-10:00 години мало чого залишається. Порівняно з минулим тижнем ціни не зросли:
- Молоко (1,5 л) – 45-50
- Вершки (0,5 л) – 120-200
- Сметана (0,5 л) – 60-70
- Пряжене молоко (1,5 л) – 50-70
- Твердий сир (1 кг) – 230-250
- Масло (1 кг) – 400-450
- Знежирений сир (1 кг) – 130
- Курячі яйця (10 шт.) – 50-60
Ціни на рибу залишаються незмінними. Свіжа, морожена, копчена – на прилавках є вибір будь-якої. Продають, вже навіть почищену. Тож черги біля риби є завжди. Філе сома продавали по 350 гривень за кілограм, а стейк коропа по 250 гривень.
- Окунь (1 кг) – 70
- Карасі – 90-110
- Чищені карасі (1 кг) – 75
- Судак (1 кг) – 160-170
- Короп (1 кг) – 130-150
- Лящ (1 кг) – 40
- Лин (1 кг) – 150
- Товстолоб (1 кг) – 90
- Філе товстолоба (1 кг) – 220
- Філе червоної риби (1 кг) – 750
- Стейк товстолоба ( 1 кг) – 200
- Креветки (1 кг) – 500
Нагадаємо, що у рубриці “Прості та смачні рецепти” ми розповідали, як приготувати літній фруктовий салат. Рецепт – тут.
Яна Малишко
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.