Спробуйте засолити ікру щуки. Як це правильно зробити?
Засолена ікра – це дуже проста в приготуванні закуска, якою завжди можна пригостити гостей. Вона готується з максимально доступних інгредієнтів. У холодильнику домашня ікра зберігається приблизно тиждень, а в морозилці – до пів року. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 500 г ікри щуки
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 0,5 ст. л. оцту
- 2 ст. л. солі
Приготування:
- З ікри видаліть оболонку та висипте в миску. Залийте окропом і акуратно перемішайте виделкою, щоб ікринки не полопалися. Ті, що піднялися на поверхню, приберіть – вони зіпсовані.
- Викладіть ікру в сито і промийте холодною проточною водою кілька разів.
- Посоліть ікру і залиште на 10-15 хвилин, поки на її поверхні не з’явиться біла плівка. Потім додайте олію і оцет, старанно перемішайте.
- Перекладіть ікру в скляну банку. Приблизно через добу страва дійде до готовності.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.