Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: як правильно засолити ікру щуки

Спробуйте засолити ікру щуки. Як це правильно зробити?

Засолена ікра – це дуже проста в приготуванні закуска, якою завжди можна пригостити гостей. Вона готується з максимально доступних інгредієнтів. У холодильнику домашня ікра зберігається приблизно тиждень, а в морозилці – до пів року. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. З ікри видаліть оболонку та висипте в миску. Залийте окропом і акуратно перемішайте виделкою, щоб ікринки не полопалися. Ті, що піднялися на поверхню, приберіть – вони зіпсовані.
  2. Викладіть ікру в сито і промийте холодною проточною водою кілька разів.
  3. Посоліть ікру і залиште на 10-15 хвилин, поки на її поверхні не з’явиться біла плівка. Потім додайте олію і оцет, старанно перемішайте.
  4. Перекладіть ікру в скляну банку. Приблизно через добу страва дійде до готовності.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.