Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: як приготувати прохолодні напої з кави

Для всіх, хто не може жити без кави, але хоче прохолодитися у спекотний літній день, ми зібрали три рецепти прохолодних напоїв. Спробуйте приготувати.

Кава – це один з найпопулярніших у світі напоїв, якого щороку люди випивають мільярди чашок. За даними Міжнародної організації з кави (ICO), останніми роками споживання кави виросло до понад 160 мільйонів мішків (це приблизно 2 мільярди чашок кави) і продовжує набирати обертів. Як приготувати прохолодні напої з кави, розповість Інформатор.

Холодна кава – колд брю

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Візьміть грубо помелені зерна кави. Розмір помелу важливий, бо він впливає на швидкість екстракції кави. Для Cold Brew ідеально підходить грубий помел, що відповідає розміру зерен морської солі.
  2. Залийте каву холодною водою в пропорції приблизно 1:8 (одна частина кави на вісім частин води). Все залежить від ваших індивідуальних вподобань, можете експериментувати з пропорціями, щоб знайти ідеальний для себе смак.
  3. Закрийте ємність і залиште каву настоюватися при кімнатній температурі або в холодильнику протягом 10-24 годин.
  4. Після заварювання каву потрібно процідити через мілке сито або спеціальний фільтр, щоб видалити кавову гущу.

Результатом буде концентрований кавовий настій, який можна використовувати як основу для різних напоїв. Ви можете розводити його водою або молоком, додати лід або солодощі за смаком.

Еспресо-тонік

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Приготуйте 35 мл еспресо у кавовій машинці, турці чи гейзерній кавоварці. Відставте. За бажанням вичавіть 200 мл апельсинового фрешу.
  2. У склянку викладіть лід, щоб він покрив дно склянки. Налийте у склянку 200 мл соку.
  3. Налийте каву на лід, щоб вона не розшарувалася та не змішалася відразу ж. Подавайте напій відразу.

Кава з морозивом Аффогато

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Зваріть еспресо за допомогою бажаного способу заварювання.
  2. Зачерпніть морозиво. Поки еспресо заварюється, викладіть 2 кульки ванільного морозива або італійського джелато у невелику склянку, найкраще прозору.
  3. Вилийте шот еспресо і 1 краплю амарето на морозиво. Робіть це коловими рухами, поливши кожну кульку.
  4. Зверху посипте нарізаним чорним шоколадом і подавайте одразу.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.