Кисіль з черешень – ідеальний варіант напою у літню пору. Спробуйте приготувати.
Кисіль з черешень – це ніжний, ароматний напій-десерт із легким ягідним кислинкою та природною солодкістю. Він має приємну густу консистенцію завдяки крохмалю, що робить його ситним і водночас освіжаючим. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 500 г черешень
- 150 г цукру
- 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
- 1 л води
- дрібку лимонної кислоти
Приготування:
- Помийте черешню та видаліть кісточки.
- У каструлю налийте воду, додайте черешню. Доведіть до кипіння й варіть 5-7 хвилин на середньому вогні.
- Ягоди можна перетерти через сито для більш насиченого смаку або залишити як є – за бажанням.
- Додайте цукор та лимонну кислоту до гарячого компоту, перемішайте.
- Розчиніть крохмаль у 100 мл холодної води. Влийте тонкою цівкою в киплячий компот, постійно помішуючи. Варіть ще 1-2 хвилини до загустіння.
- Дайте киселю трохи охолонути. Можна подавати теплим або охолодженим.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.