ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте кисіль з черешень

Кисіль з черешень – ідеальний варіант напою у літню пору. Спробуйте приготувати. 

Кисіль з черешень – це ніжний, ароматний напій-десерт із легким ягідним кислинкою та природною солодкістю. Він має приємну густу консистенцію завдяки крохмалю, що робить його ситним і водночас освіжаючим. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 500 г черешень
  • 150 г цукру
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 л води
  • дрібку лимонної кислоти

Приготування:

  1. Помийте черешню та видаліть кісточки.
  2. У каструлю налийте воду, додайте черешню. Доведіть до кипіння й варіть 5-7 хвилин на середньому вогні.
  3. Ягоди можна перетерти через сито для більш насиченого смаку або залишити як є – за бажанням.
  4. Додайте цукор та лимонну кислоту до гарячого компоту, перемішайте.
  5. Розчиніть крохмаль у 100 мл холодної води. Влийте тонкою цівкою в киплячий компот, постійно помішуючи. Варіть ще 1-2 хвилини до загустіння.
  6. Дайте киселю трохи охолонути. Можна подавати теплим або охолодженим.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору