Літо – сезон ягід, а полуниця – королева сезону. Приготуйте смачний торт-суфле без випікання.
Насичений смак і яскравий аромат полуниці надихають на створення справжніх кулінарних шедеврів. Ніжний торт-суфле з полуницями та ще й без випікання – це десерт, який ідеально поєднує легкість, свіжість та вишуканість. Такий торт стане прикрасою будь-якого літнього столу й подарує насолоду кожному, хто його скуштує. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
На торт діаметром 20 см:
- 200 г пісочного печива
- 120 г вершкового масла
Для суфле:
- 500 г м’якого кисломолочного сиру або вершкового сиру
- 250 мл вершків (від 20%)
- 20 г желатину
- 100 мл води
- 120 г цукрової пудри
- 1 пакетик ванільного цукру за бажанням
Для покриття:
- 300 г полуниць
- 1 упаковка полуничного желе
- 1 ч. л. желатину
Приготування:
- Печиво подрібніть блендером у крихту, додайте розтоплене або м’яке вершкове масло, перемішайте до однорідності.
- У роз’ємну форму для торта (висота 5-6 см) з пергаментом викладіть крихту, руками розподіліть по дну і зробіть бортики заввишки приблизно 2 см.
- Поставте форму з основою у холодильник на 1 годину.
- Желатин залийте водою, перемішайте і залиште на 10 хвилин. Сир, цукрову пудру, ванільний цукор і 200 мл вершків збийте міксером або блендером.
- Желатин після набухання розтопіть на водяній бані або у мікрохвильовці. Додайте 50 мл вершків, що залишилися, перемішайте і в процесі збивання введіть у сирну масу.
- Вилийте суфле у форму на основу і приберіть в холодильник на 20 хвилин.
- Вимийте полуниці, наріжте слайсами і викладіть зверху на суфле.
- Полуничне желе залийте 300 мл окропу, добре розведіть і додайте 1 чайну ложку желатину. Перемішайте, дайте охолонути до кімнатноі температури і покрийте полуниці.
- Готовий торт приберіть у холодильник на 2-4 години.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.