Тарт зі смородини – смачний та корисний літній десерт. Спробуйте приготувати.
У сезон літніх ягід смородина заслуговує особливої уваги. Вона не лише має насичений смак із легкою кислинкою, а й є справжнім джерелом вітамінів. Чорна смородина багата на вітамін C, антиоксиданти та корисні для імунітету речовини. Саме тому тарт зі смородини – це не просто смачний, а ще й корисний десерт. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 4 склянки борошна
- 4 курячі яйця
- 200 г масла
- 1 склянка цукру
- 2 пакетики ванілі
- 1 пакетик розпушувача
- 350-400 г варення смородини (чи свіжої смородини, попередньо розтерши її до стану пюре)
Спосіб приготування:
- Для приготування тарта візьміть склянку цукку, 4 яйця, розтоплене масло та ваніль. Все добре перемішайте.
- Додайте просіяне борошно і розпушувач. Спочатку перемішуйте тісто ложкою або блендером, а потім вимішуйте руками.
- Розділіть тісто на дві частини та обгорніть їх плівкою. Одну частину залиште на столі, а іншу покладіть до морозильної камери на 30 хвилин.
- Деко для випікання потрібної вам форми застеліть пергаментом. Тісто розрівняйте товщиною 3-4 сантиметри. Змастіть основу пирога варенням (чи пюре).
- Через 30 хвилин вийміть тісто з морозилки та натріть його, рівномірно розподіляючи по всій поверхні начинки.
- Поставте пиріг в розігріту духовку до 180-190 градусів С та випікайте 35-45 хвилин.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.