ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте смузі з різних інгредієнтів

Смузі чудово тамує спрагу, має багато поживних речовин та легке у приготуванні. Ми зібрали три рецепти.

Смузі – це густий напій, який готують зі свіжих або заморожених фруктів, ягід, овочів, збиваючи їх у блендері до стану пюре і змішуючи з молоком, соком, натуральним йогуртом чи кефіром. А ще кольоровий і смачний напій дуже подобається дітям. У багатьох країнах обов’язковим компонентом цього пюре є також подрібнений у блендері лід. Інформатор розповідає рецепт.

Фруктово-ягідний смузі

Інгредієнти:

  • 100 г чорниць
  • 50 г малини
  • 1 банан
  • 100 мл яблучного соку

Приготування:

  1. Чорниці і малину ретельно вимийте, банан очистіть від шкірки і розріжте на кілька частин.
  2. Помістіть фрукти та ягоди в чашу блендера і залийте їх яблучним соком. Змішайте усі інгредієнти до однорідної консистенції.
  3. Розлийте напій у склянки. Можна прикрасити його ягідками чорниці чи малини.

Персиковий смузі

Інгредієнти:

  • 2 стиглі персики
  • 1 банан
  • 150 мл натурального йогурту без цукру
  • мед або інший підсолоджувач за смаком
  • кілька листочків м’яти

Приготування:

  1. Банани очистіть від шкірки наріжте кільцями середньої товщини. Після цього замотайте їх у плівку і покладіть в морозилку на 30 хвилин (це зробить їх щільнішими і забезпечить необхідну консистенцію напою).
  2. Поки банани заморожуються, займіться підготовкою персиків. Добре вимийте їх і просушіть паперовим рушником. М’якоть наріжте невеликими шматочками, кілька шматочків відкладіть для прикрашання.
  3. Примерзлі банани і шматочки персика помістіть в чашу блендера, залийте натуральним йогуртом. Можна додати до них підсолоджувач і кілька листочків м’яти. Добре збийте інгредієнти блендером до отримання однорідної маси.
  4. Готовий смузі розлийте по склянках, прикрасьте шматочками персика та листочками м’яти.

Шоколадно-вишневий смузі

Інгредієнти:

  • 250 г вишень (або черешень)
  • 1 банан
  • 1 ст. л. какао-порошку
  • 1 ст. л. подрібненого мигдалю (мигдального борошна)
  • 100 г молока
  • шоколадна стружка для прикрашання

Приготування:

  1. Вишні вимийте і видаліть кісточки, банан очистіть від шкірки і поріжте на шматочки.
  2. У чашу блендера влийте молоко, додайте банан і вишні. Туди ж всипте порцію какао-порошку та попередньо подрібненого мигдалю.
  3. Збивайте суміш до отримання однорідної текстури.
  4. Перелийте готовий смузі у склянки, прикрасьте його вишнею і присипте шоколадною стружкою.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору