ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: запечіть сирники в духовці

Сирники, запечені в духовці, виходять ніжними всередині та з рум’яною скоринкою зовні. Спробуйте приготувати.

Сирники, запечені в духовці, є кориснішими за смажені, бо містять менше жирів і калорій. Вони багаті на білок і кальцій, які підтримують здоров’я кісток і м’язів. Крім того, запікання зберігає натуральний смак і корисні властивості сиру, роблячи страву легкою для травлення. Запечені сирники підходять для тих, хто слідкує за вагою або дотримується правильного харчування. Вони також добре засвоюються і не перевантажують шлунок, що робить їх ідеальним вибором для сніданку або перекусу. Інформатор переповідає рецепт, посилаючись на сайт Євгена Клопотенка.

Інгредієнти:

  • 450-500 г кисломолочного сиру
  • 1 куряче яйце
  • 50-80 г борошна
  • 100 г (4 ст. л.) цукру
  • 50-75 г родзинок (за бажанням)
  • 10 г (1 ч. л.) ванільного цукру
  • 1 дрібка солі
  • за смаком і бажанням полуниця
  • за смаком і бажанням апельсинова цедра
  • за смаком і бажанням сметана
Приготування:
  1. У ємність із сиром додайте цукор, сіль і ванільний цукор. Потім додайте яйце та перемішайте.
  2. Додайте пшеничне борошно. Регулюйте кількість борошна, виходячи зі своїх вподобань і вологості сиру.
  3. Дуже ретельно перемішайте сирну масу. Чим більш однорідною буде маса, тим ніжнішою вийде в підсумку текстура сирників.
  4. Вимісіть тісто і сформуйте сирники бажаного розміру. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 12-15 штук. Викладіть сирники на деко, застелене пергаментом.
  5. Випікайте сирники в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.
  6. Подавайте сирники ще теплими з розмороженою полуницею і цедрою апельсина або в класичному варіанті – зі сметаною чи топінгом.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору