Карамелізовані фрукти – це дуже смачний та цікавий десерт. Спробуйте приготувати такі яблука.
Карамелізовані яблука – це ніжні шматочки яблук, обсмажені у вершковому маслі з розтопленим цукром до золотистої карамельної скоринки. Вони мають насичений смак із нотками кориці, приємну м’якість та пряний аромат. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 2 середні яблука
- 2 ст. л. вершкового масла
- 3-4 ст. л. цукру
- пів ч. л. кориці
- 1 ст. л. води або лимонного соку
- дрібка солі
Приготування:
- Помийте яблука, очистіть та наріжте на скибочки товщиною приблизно 0,5-1 см. Видаліть серцевину.
- Поставте сковороду на середній вогонь, додайте вершкове масло. Коли розтопиться, додайте цукор, дрібку солі. Перемішайте.
- Коли цукор почне розчинятися і з’явиться легкий золотистий колір, додайте яблука. Зменшіть вогонь до середнього або нижче.
- Обсмажуйте яблука, постійно обережно помішуючи, щоб вони вкрились карамеллю. Якщо карамель занадто густа – додайте трохи води або лимонного соку. Готуйте 5-8 хвилин, поки яблука стануть м’якими.
- Наприкінці додайте корицю, перемішайте і зніміть з вогню.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.