Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: приготуйте карамелізовані яблука

Карамелізовані фрукти – це дуже смачний та цікавий десерт. Спробуйте приготувати такі яблука.

Карамелізовані яблука – це ніжні шматочки яблук, обсмажені у вершковому маслі з розтопленим цукром до золотистої карамельної скоринки. Вони мають насичений смак із нотками кориці, приємну м’якість та пряний аромат. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Помийте яблука, очистіть та наріжте на скибочки товщиною приблизно 0,5-1 см. Видаліть серцевину.
  2. Поставте сковороду на середній вогонь, додайте вершкове масло. Коли розтопиться, додайте цукор, дрібку солі. Перемішайте.
  3. Коли цукор почне розчинятися і з’явиться легкий золотистий колір, додайте яблука. Зменшіть вогонь до середнього або нижче.
  4. Обсмажуйте яблука, постійно обережно помішуючи, щоб вони вкрились карамеллю. Якщо карамель занадто густа – додайте трохи води або лимонного соку. Готуйте 5-8 хвилин, поки яблука стануть м’якими.
  5. Наприкінці додайте корицю, перемішайте і зніміть з вогню.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.