Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: запечіть хек із кабачками та морквою

Завдяки овочам та сметанно-томатному соусу запечений хек виходить неймовірно соковитим і ніжним. Спробуйте приготувати.

Запечена риба в духовці – це чудовий спосіб зберегти максимальну кількість вітамінів і корисних мікроелементів. Ця страва лише на перший погляд здається складною, на її приготування ви витратите всього годину. Ідеально підійде для легкої вечері. Інформатор переповідає рецепт, посилаючись на сайт Shuba.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Помийте кабачок та обріжте хвостики з двох сторін. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, помийте під проточною водою. Також помийте моркву, обріжте хвостики та очистіть від шкірки. Наріжте кабачок півкільцями не дрібніше 1,5 см.
  2. Молоду моркву та цибулю наріжте кільцями товщиною 5 мм. Якщо морква велика, розріжте кільця навпіл.
  3. Змастіть дно і боки жароміцної форми оливковою олією та викладіть у підготовлену форму подрібнені овочі.
  4. Хек заздалегідь розморозьте. Почистіть, якщо потрібно, помийте рибу під проточною водою. За допомогою гострого ножа розділіть хек на шматочки завтовшки 2-3 см.
  5. Перемішайте овочі із сіллю та спеціями, додайте у форму для запікання шматочки хека. В окремому глибокому посуді з’єднайте томатний соус і жирну сметану. Додай сіль за смаком. Влийте в суміш теплу воду, овочевий чи рибний бульйон. Перемішайте соус до однорідності.
  6. Рівномірно розподіліть готовий соус зверху риби з овочами.
  7. Поставте форму з хеком та овочами у розігріту до 180°C духовку на 35 хвилин. Коли інгредієнти повністю пропечуться і підрум’яняться, обережно дістаньте форму з духовки. Петрушку, кріп, зелену цибулю промийте та обсушіть від зайвої вологи. Потім дрібно наріжте. Прикрасьте готову страву ароматною зеленню та подавайте одразу після приготування.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.