ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте баклажани по-корейськи

Баклажани по-корейськи – це страва, яка додає пікантності та особливого смаку будь-якому столу. Спробуйте приготувати.

Ця страва ідеально підходить як для святкових заходів, так і для повсякденних обідів чи вечерь. Вона добре поєднується з різними стравами – м’ясом, рибою або навіть як самостійна закуска. Баклажани по-корейськи можна подавати як холодними, так і теплими, що робить їх універсальними та зручними в приготуванні. Інформатор розповідає рецепт, посилаючись на сайт Рецепти.UA.

Інгредієнти:

  • 600 г баклажанів (3 середніх)
  • 2 морквини
  • 2 цибулини
  • 5 зубчиків часнику
  • 50 мл соєвого соусу
  • 30 мл оцту (бажано яблучний або рисовий)
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • гострий перець (сушений або свіжий) за смаком
  • 50 мл рослинної олії
  • 1 ч. л. коріандру меленого
  • за бажанням свіжої зелені для подачі (кінза або петрушка)

Приготування:

  1. Баклажани помийте та наріжте смужками або кубиками. Посипте сіллю і залиште на 20 хвилин, щоб видалити зайву гіркоту. Потім промийте їх холодною водою та відтисніть.
  2. Цибулю наріжте півкільцями, моркву – тонкими смужками або натріть на тертці для корейської моркви.
  3. У сковороді розігрійте рослинну олію. Обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте моркву та тушкуйте ще 5 хвилин.
  4. Додайте баклажани та обсмажте їх на середньому вогні протягом 10 хвилин, помішуючи.
  5. Додайте часник, соєвий соус, оцет, цукор, коріандр та гострий перець. Перемішайте всі інгредієнти та тушкуйте ще 10 хвилин на слабкому вогні.
  6. Зніміть сковороду з вогню, дайте страві охолонути. Потім перекладіть баклажани в миску, накрийте плівкою і залиште маринуватися у холодильнику на 30 хвилин. Подавайте баклажани по-корейськи холодними або теплими, посипавши свіжою зеленню.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору