Баклажани по-корейськи – це страва, яка додає пікантності та особливого смаку будь-якому столу. Спробуйте приготувати.
Ця страва ідеально підходить як для святкових заходів, так і для повсякденних обідів чи вечерь. Вона добре поєднується з різними стравами – м’ясом, рибою або навіть як самостійна закуска. Баклажани по-корейськи можна подавати як холодними, так і теплими, що робить їх універсальними та зручними в приготуванні. Інформатор розповідає рецепт, посилаючись на сайт Рецепти.UA.
Інгредієнти:
- 600 г баклажанів (3 середніх)
- 2 морквини
- 2 цибулини
- 5 зубчиків часнику
- 50 мл соєвого соусу
- 30 мл оцту (бажано яблучний або рисовий)
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- гострий перець (сушений або свіжий) за смаком
- 50 мл рослинної олії
- 1 ч. л. коріандру меленого
- за бажанням свіжої зелені для подачі (кінза або петрушка)
Приготування:
- Баклажани помийте та наріжте смужками або кубиками. Посипте сіллю і залиште на 20 хвилин, щоб видалити зайву гіркоту. Потім промийте їх холодною водою та відтисніть.
- Цибулю наріжте півкільцями, моркву – тонкими смужками або натріть на тертці для корейської моркви.
- У сковороді розігрійте рослинну олію. Обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте моркву та тушкуйте ще 5 хвилин.
- Додайте баклажани та обсмажте їх на середньому вогні протягом 10 хвилин, помішуючи.
- Додайте часник, соєвий соус, оцет, цукор, коріандр та гострий перець. Перемішайте всі інгредієнти та тушкуйте ще 10 хвилин на слабкому вогні.
- Зніміть сковороду з вогню, дайте страві охолонути. Потім перекладіть баклажани в миску, накрийте плівкою і залиште маринуватися у холодильнику на 30 хвилин. Подавайте баклажани по-корейськи холодними або теплими, посипавши свіжою зеленню.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.