ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте шарлотку з динею

Шарлотка з динею відрізняється текстурою від іншої подібної випічки. Спробуйте приготувати.

Диня – це смачний і соковитий плід, багатий на вітаміни А, С і групи В. Вона містить багато води, тому добре зволожує організм у спеку. Завдяки вмісту клітковини покращує травлення, а природні антиоксиданти підтримують імунну систему. Диня також має м’який сечогінний ефект, сприяючи виведенню зайвої рідини з організму. Інформатор переповідає рецепт, посилаючись на сайт Shuba.

Інгредієнти:

  • 200 г дині
  • 100 г цукру
  • 100 г пшеничного борошна
  • 4 курячі яєця
  • 5 г розпушувача
  • 10 г ванільного цукру
  • 3 г меленої кориці
  • 5 г солі
  • 10 г вершкового масла (для змащування форми)

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів C. Форму (20-22 см), дно та боки, змастіть маслом.
  2. У мисці збийте цукор, яйця та ванільний цукор до однорідної маси. В іншій мисці змішайте просіяне борошно з розпушувачем і сіллю.
  3. Борошняну суміш вводьте поступово в яєчну масу, обережно перемішуючи рухами знизу вгору до однорідності.
  4. Почистіть диню, видаліть насіння та наріжте м’якоть невеликими кубиками.
  5. Змастіть форму для випікання маслом, вилийте тісто, а зверху викладіть диню. Посипте меленою корицею.
  6. Випікайте шарлотку 30-35 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою – вона має виходити сухою.
  7. Дістаньте з духовки й залиште вистигати у формі приблизно 10 хвилин.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору