Шарлотка з динею відрізняється текстурою від іншої подібної випічки. Спробуйте приготувати.
Диня – це смачний і соковитий плід, багатий на вітаміни А, С і групи В. Вона містить багато води, тому добре зволожує організм у спеку. Завдяки вмісту клітковини покращує травлення, а природні антиоксиданти підтримують імунну систему. Диня також має м’який сечогінний ефект, сприяючи виведенню зайвої рідини з організму. Інформатор переповідає рецепт, посилаючись на сайт Shuba.
Інгредієнти:
- 200 г дині
- 100 г цукру
- 100 г пшеничного борошна
- 4 курячі яєця
- 5 г розпушувача
- 10 г ванільного цукру
- 3 г меленої кориці
- 5 г солі
- 10 г вершкового масла (для змащування форми)
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів C. Форму (20-22 см), дно та боки, змастіть маслом.
- У мисці збийте цукор, яйця та ванільний цукор до однорідної маси. В іншій мисці змішайте просіяне борошно з розпушувачем і сіллю.
- Борошняну суміш вводьте поступово в яєчну масу, обережно перемішуючи рухами знизу вгору до однорідності.
- Почистіть диню, видаліть насіння та наріжте м’якоть невеликими кубиками.
- Змастіть форму для випікання маслом, вилийте тісто, а зверху викладіть диню. Посипте меленою корицею.
- Випікайте шарлотку 30-35 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою – вона має виходити сухою.
- Дістаньте з духовки й залиште вистигати у формі приблизно 10 хвилин.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.