Часниковий хліб – це проста випічка, яку можна зробити з листкового дріжджового тіста та ароматної начинки з масла, часнику та зелені. Спробуйте приготувати.
Часниковий хліб легко приготувати вдома навіть без досвіду у випічці. Домашній хліб з часником робиться з готового тіста і не потребує складних інгредієнтів. Такий рецепт зручний у приготуванні та чудово доповнює борщ чи інші супи. Навіть може замінити традиційні пампушки, адже готується простіше. Інформатор переповідає рецепт, посилаючись на сайт Shuba.
Інгредієнти:
- 500 г листкового дріжджового тіста
- 100 г вершкового масла
- 4 зубчики часнику
- 1 гілочка кропу
- сіль за смаком
- перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Подрібніть часник і кріп. Змішайте їх із м’яким вершковим маслом, додайте сіль та перець.
- Розкачайте листкове дріжджове тісто так, щоб воно було тонким і рівним.
- Рівномірно нанесіть суміш масла, часнику та зелені на тісто.
- Наріжте тісто квадратиками, складіть стосиком, а потім всі разом перекладіть у форму для випікання. Змастіть верх збитим жовтком із молоком для скоринки.
- Поставте у розігріту до 180°C духовку й випікайте 25-30 хвилин до золотистої скоринки.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.