ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: як заготувати гострий томатний соус із базиліком на зиму

Ароматний гострий томатний соус із базиліком – те, що потрібно на зиму. Спробуйте приготувати.

Цей рецепт гострого томатного соусу із базиліком на зиму – ідеальний спосіб зберегти смаки сезону. Свіжі помідори “зустрічаються” у ньому з пряними нотками базиліку та додатковою виразністю часнику. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 2 кг томатів
  • 1 склянка цукру
  • 5 зубчиків часнику
  • пучок зеленого базиліку
  • пів склянки соняшникової олії
  • сіль, перець

Приготування:

  1. Помідори помийте, наріжте на кілька частин.
  2. Помідори та часник пропустіть через м’ясорубку. Перелийте отриману масу в каструлю.
  3. Поставте на вогонь та варіть 7 хвилин, помішуючи. Додайте цукор, сіль і перець.
  4. Наріжте базилік. Додайте його до соусу та влийте олію. Прокип’ятіть на помірному вогні, помішуючи ще 15 хвилин.
  5. Банки (3-4 півлітрові) і кришки простерилізуйте. Гарячий соус розлийте у банки та герметично закрийте.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору