Ароматний гострий томатний соус із базиліком – те, що потрібно на зиму. Спробуйте приготувати.
Цей рецепт гострого томатного соусу із базиліком на зиму – ідеальний спосіб зберегти смаки сезону. Свіжі помідори “зустрічаються” у ньому з пряними нотками базиліку та додатковою виразністю часнику. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 2 кг томатів
- 1 склянка цукру
- 5 зубчиків часнику
- пучок зеленого базиліку
- пів склянки соняшникової олії
- сіль, перець
Приготування:
- Помідори помийте, наріжте на кілька частин.
- Помідори та часник пропустіть через м’ясорубку. Перелийте отриману масу в каструлю.
- Поставте на вогонь та варіть 7 хвилин, помішуючи. Додайте цукор, сіль і перець.
- Наріжте базилік. Додайте його до соусу та влийте олію. Прокип’ятіть на помірному вогні, помішуючи ще 15 хвилин.
- Банки (3-4 півлітрові) і кришки простерилізуйте. Гарячий соус розлийте у банки та герметично закрийте.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.