Рогалики з малиною – це домашня випічка, де поєднуються хрумке тісто та соковита ягідна начинка. Спробуйте приготувати.
Рогалики з малиною – це класична випічка з ніжним пісочним тістом і кисло-солодкою начинкою. Такий рецепт малинових рогаликів підійде і для сімейного чаювання, і для святкового столу. Інформатор переповідає рецепт, посилаючись на сайт Shuba.
Інгредієнти:
- 170 г сметани 15%
- 300 г пшеничного борошна
- 50 г цукрової пудри
- 1/3 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. розпушувача
- ванілін за смаком
- 1 жовток
- 80 г вершкового масла
- 250 г джему
Приготування:
- У великій мисці змішайте борошно з розпушувачем, сіллю та ваніліном. Додайте холодне вершкове масло і перетріть руками до стану крихти.
- Додайте цукрову пудру, сметану та жовток. Замісіть тісто до однорідності, загорніть у плівку та покладіть у холодильник на 30 хвилин.
- Розкачайте тісто в коло та розріжте його на трикутники, подібно до піци.
- На широкий край кожного трикутника викладіть по одній чайній ложці джему та загорніть у форму рогалика. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом.
- Випікайте у розігрітій до 180 °C духовці близько 15 хвилин, доки рогалики не стануть золотистими. Коли вони охолонуть, посипте цукровою пудрою.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.