Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: приготуйте квашені огірки з буряком

Квашені огірки з буряком – це класична сезонна консервація, яка поєднує огірки та буряк у природному розсолі. Спробуйте приготувати.

Квашені огірки з буряком – це традиційна домашня заготівля, у якій огірки та буряк квасяться без оцту. Страву готують у банках із спеціями, що забезпечує хрусткість овочів і насичений аромат. Огірки з буряком на зиму виходять хрусткими та ароматними, а додавання часнику та спецій підсилює смак. Інформатор переповідає рецепт, посилаючись на сайт Shuba.

Інгредієнти: 

Для маринаду:

Приготування:

  1. У каструлях закип’ятіть воду. Додайте сіль і розмішайте.
  2. На дно банок покладіть лаврове листя, кріп, перець горошком, духмяний перець, насіння гірчиці. Додайте листки смородини та розрізані зубці часнику.
  3. Помийте й очистьте буряки. Поріжте їх тонкими пластинками. Викладіть частину буряків у банки.
  4. Візьміть половинки стручків гострого перцю. Покладіть до банок.
  5. Огірки заздалегідь вимочіть у воді 2 години. Потім щільно викладіть їх у банки шарами, перекладаючи буряками.
  6. Залийте огірки гарячим маринадом до верху. Накрийте кришками. Поставте банки у миски (щоб рідина не розтікалася).
  7. Залиште банки кваситися на 5 діб при кімнатній температурі. Через 5 днів процідіть розсіл.
  8. Розсіл закип’ятіть та знову залийте огірки. Закрийте стерилізованими кришками. Переверніть банки догори дном, укутайте до ранку.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.