ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: як приготувати гарячий шоколад – класичний, з молоком та по-італійськи

Гарячий шоколад можна приготувати кількома способами. Спробуйте!

Гарячий шоколад у чашці – ласощі, що бадьорять та надають сил не гірше за каву. Він користувався популярністю з давніх часів до середини 19 століття. У 1849 році відлили першу шоколадну плитку, після чого шоколад у рідкому вигляді став втрачати популярність. А ось осінь – це саме час атмосферно поласувати цим гарячим солодким напоєм. Інформатор пропонує кілька рецептів.

Класичний рецепт

Інгредієнти: 

  • плитка шоколаду з 70% вмістом какао-бобів
  • вода
  • цукор

Приготування:

  1. Розтопіть плитку шоколаду на повільному вогні. Для усунення сильної гіркоти можна взяти 30 г молочного шоколаду.
  2. Додайте невелику кількість води до розтопленого шоколаду.
  3. Додайте цукор до смаку.

Гарячий шоколад із молоком

Інгредієнти: 

  • 4 ст. л. какао-порошку або плитка шоколаду
  • 0,5 л молока
  • цукор за смаком

Приготування:

  1. Розламайте плитку на дрібні часточки.
  2. Покладіть у каструлю і влийте трохи молока.
  3. Поставте на повільний вогонь і зачекайте, коли шоколад розтопиться.
  4. Додайте цукор до смаку.
  5. Замість плитки шоколаду можна взяти какао-порошок. Попередньо змішайте із цукром, а потім всипайте у підігріте молоко. Варіть на повільному вогні до однорідної маси.

По-італійськи

Інгредієнти: 

  • 2 стручки перцю чилі
  • 100 г цукру
  • 100 г какао
  • 1 л води
  • мигдаль та фундук
  • дрібка анісу та ваніліну, ачіоті (використовуйте за бажанням)
  • порошок олександрійської троянди

Приготування:

  1. Змішайте в блендері стручки чилі, дрібку анісу, цукор та какао.
  2. Додайте по 12 шт. мигдалю та фундуку.
  3. Всипте пакетик ваніліну (можна взяти справжню ваніль), ачіоті до смаку.
  4. Додати порошок олександрійської троянди, доведіть масу до однорідного кольору.
  5. Закип’ятіть на вогні воду. Змішайте компоненти, залиште настоюватися.
  6. За кілька годин пропустіть десерт через сито усунення осаду, підігрійте.
  7. Збийте віночком для отримання піни, розлийте у чашки.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору