Гарбузова каша – це проста страва, яка подарує тепло й енергію восени та стане чудовим варіантом для сніданку чи вечері. Спробуйте приготувати.
Гарбузова каша – це смачна й дуже корисна страва. Вона багата на вітаміни А, С та групи В, а також містить калій, кальцій і залізо, що підтримують роботу серця та імунітету. Завдяки високому вмісту клітковини каша покращує травлення і дарує відчуття ситості. Крім того, гарбуз має легкий заспокійливий ефект і добре впливає на сон. Інформатор переповідає рецепт, посилаючись на сайт Євгена Клопотенка.
Інгредієнти:
- 500 г почищеного гарбуза
- 200 мл води
- 500 мл молока
- 50 г масла
- 2 ст. л. цукру
- 100 г рису
Приготування:
- Підготуйте гарбуз: очистіть від шкірки та вийміть серцевину з насінням. Потім увесь плід наріжте великими кубиками.
- Викладіть гарбуз у каструлю з товстим дном. Додайте воду та варіть 30 хвилин, потім обережно злийте рідину.
- Відварений гарбуз потовчіть товкачкою у пюре.
- Додайте до гарбузового пюре молоко та доведіть його до кипіння. Тим часом промийте рис.
- Увімкніть духовку розігріватися до 160 градусів. Додайте в каструлю до гарбуза рис, вершкове масло та дві ст. л. цукру.
- Накрийте каструлю кришкою та поставте на дно духовки запікатися 30 хвилин при температурі 160 градусів. Або продовжуйте варити кашу на плиті, на мінімальному вогні 30-40 хвилин під закритою кришкою. Подавайте теплою.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.