ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте гарбузову кашу з молоком та рисом

Гарбузова каша – це проста страва, яка подарує тепло й енергію восени та стане чудовим варіантом для сніданку чи вечері. Спробуйте приготувати.

Гарбузова каша – це смачна й дуже корисна страва. Вона багата на вітаміни А, С та групи В, а також містить калій, кальцій і залізо, що підтримують роботу серця та імунітету. Завдяки високому вмісту клітковини каша покращує травлення і дарує відчуття ситості. Крім того, гарбуз має легкий заспокійливий ефект і добре впливає на сон. Інформатор переповідає рецепт, посилаючись на сайт Євгена Клопотенка.

Інгредієнти: 

  • 500 г почищеного гарбуза
  • 200 мл води
  • 500 мл молока
  • 50 г масла
  • 2 ст. л. цукру
  • 100 г рису

Приготування:

  1. Підготуйте гарбуз: очистіть від шкірки та вийміть серцевину з насінням. Потім увесь плід наріжте великими кубиками.
  2. Викладіть гарбуз у каструлю з товстим дном. Додайте воду та варіть 30 хвилин, потім обережно злийте рідину.
  3. Відварений гарбуз потовчіть товкачкою у пюре.
  4. Додайте до гарбузового пюре молоко та доведіть його до кипіння. Тим часом промийте рис.
  5. Увімкніть духовку розігріватися до 160 градусів. Додайте в каструлю до гарбуза рис, вершкове масло та дві ст. л. цукру.
  6. Накрийте каструлю кришкою та поставте на дно духовки запікатися 30 хвилин при температурі 160 градусів. Або продовжуйте варити кашу на плиті, на мінімальному вогні 30-40 хвилин під закритою кришкою. Подавайте теплою.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору