ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: як засмажити картоплю із грибами

Картопля зі смаженими грибами – ситна страва, яка забезпечує організм енергією та підтримує відчуття ситості. Спробуйте приготувати.

Картопля з грибами містить білки, вітаміни групи В, калій і залізо, що сприяють нормальній роботі серця та нервової системи. Клітковина в картоплі та грибах покращує травлення й підтримує роботу шлунково-кишкового тракту. Також страва створює відчуття домашнього затишку й піднімає настрій під час осінніх вечорів. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти: 

  • 500 г картоплі
  • 300 г грибів (печериці або лісові)
  • 1 цибулина
  • 3-4 ст. л. олії для смаження
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком
  • зелень свіжа (кріп або петрушка) для подачі

Приготування:

  1. Почистіть картоплю та наріжте її соломкою або кружальцями.
  2. Гриби промийте, обсушіть і наріжте шматочками.
  3. Цибулю очистіть і поріжте півкільцями.
  4. На сковороді розігрійте олію, викладіть картоплю та обсмажте на середньому вогні до золотистої скоринки (близько 10 хвилин).
  5. Додайте гриби та смажте ще 10-12 хвилин, періодично помішуючи.
  6. Всипте цибулю, посоліть, поперчіть і готуйте ще 5 хвилин до м’якості цибулі.
  7. Подавайте гарячим, посипавши свіжою зеленню.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору