Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: приготуйте яблучне повидло з цитрусом

Домашнє повидло поєднує солодкуватість яблук та легку кислинку апельсина й лимона. Спробуйте приготувати.

Домашнє повидло з цитрусовою ноткою готується всього годину, а смакує цілу зиму. Універсальна консистенція дозволяє використовувати його як намазку на хліб, начинку для пирогів чи до млинців. Інформатор переповідає рецепт, посилаючись на сайт Shuba.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Почистіть яблука від шкірки, видаліть серцевину та наріжте дрібними кубиками. З апельсина та лимона зніміть цедру, обережно виріжте м’якоть.
  2. Викладіть яблука та цитрусові у каструлю, додайте цукор і залиште на 30 хвилин, щоб фрукти пустили сік.
  3. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і уварюйте 30-40 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Капніть трохи повидла на тарілку. Якщо після охолодження воно не розтікається, консистенція вийшла правильною. За бажанням перебийте масу блендером до однорідності.
  5. Гаряче повидло розлийте у стерилізовані банки та закрийте кришками. Залиште охолонути під рушником.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.