Домашнє повидло поєднує солодкуватість яблук та легку кислинку апельсина й лимона. Спробуйте приготувати.
Домашнє повидло з цитрусовою ноткою готується всього годину, а смакує цілу зиму. Універсальна консистенція дозволяє використовувати його як намазку на хліб, начинку для пирогів чи до млинців. Інформатор переповідає рецепт, посилаючись на сайт Shuba.
Інгредієнти:
- 1,2 кг яблук
- 1 апельсин
- половинка лимона
- 700 г цукру
Приготування:
- Почистіть яблука від шкірки, видаліть серцевину та наріжте дрібними кубиками. З апельсина та лимона зніміть цедру, обережно виріжте м’якоть.
- Викладіть яблука та цитрусові у каструлю, додайте цукор і залиште на 30 хвилин, щоб фрукти пустили сік.
- Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і уварюйте 30-40 хвилин, періодично помішуючи.
- Капніть трохи повидла на тарілку. Якщо після охолодження воно не розтікається, консистенція вийшла правильною. За бажанням перебийте масу блендером до однорідності.
- Гаряче повидло розлийте у стерилізовані банки та закрийте кришками. Залиште охолонути під рушником.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.