Закуска “Капелюх відьми” створена спеціально до Гелловіну – свята, коли їжа стає частиною декорацій. Золотисті, ароматні “капелюхи відьми” виглядають настільки ефектно, що прикрасять будь-який святковий стіл. Спробуйте приготувати.
Зовні це хрустке, повітряне листково-дріжджове тісто, сформоване у конус. За формою воно нагадує класичний відьомський капелюх. Верх прикрашений шматочками ковбаси, а всередині ховається тягуча моцарелла, яка при надкушуванні ніжно розтікається. Інформатор розповідає рецепт, посилаючись на сайт Shuba.
Інгредієнти:
- 300 г листкового дріжджового тіста
- 50 г сирокопченої ковбаси
- 180 г сиру моцарела
- 1 шт. куряче яйце
- 50 г кетчупу
Приготування:
- Для рецепта зручно використовувати вже готову ковбасну нарізку. Виріжте з тонких кружечків сирокопченої ковбаси півмісяць і зірки. Палички моцарели наріжте на сегменти довжиною 6-7 сантиметри.
- Заздалегідь дістаньте листково-дріжджове тісто з холодильника, щоб воно розморозилося й стало еластичним. На посипаній борошном робочій поверхні розкачайте тісто в пласт товщиною приблизно 3 міліметри. Виріжте однакові трикутники заввишки 15-17 сантиметри.
- На основу кожного трикутника покладіть по одному шматочку моцарели.
- Підігніть краї, щоб сир не витікав під час запікання. Загорніть палички моцарели в тісто, формуючи закуску у вигляді капелюха відьми.
- Викладіть заготовки на деко, застелене пергаментом. Змастіть їх збитим яйцем. Поверх викладіть півмісяць та зірки з ковбаси.
- Поставте “капелюхи відьми” у розігріту до 180 °C духовку на 15 хвилин. Коли закуска підрум’яниться, обережно дістаньте її та трохи остудіть.
- Ароматну й хрумку закуску подавайте теплою з улюбленим кетчупом або томатним соусом.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.