Огірки з перцем і печерицями на зиму – це незвична консервація, завдяки якій можна отримати смачне хрустке асорті. Для маринаду потрібні найпростіші інгредієнти. Спробуйте приготувати.
Асорті з огірків, перцю і печериць – зручна консервація, завдяки якій узимку можна буде мати смачну хрумку закуску. Рецепт легко повторити вдома навіть без особливого досвіду в консервації. Інформатор розповідає рецепт, посилаючись на сайт Shuba.
Інгредієнти:
Основні:
- 1 кг огірків
- 200 г червоного болгарського перцю
- 300 г печериць
- 200 г жовтої ріпчастої цибулі
Для розсолу:
- 1 л води
- ½ склянки кам’яної солі
Для маринаду:
- 3 склянки води
- 3 склянки цукру
- 1,5 склянки 9% оцту
Приготування:
- Помийте огірки, перець і печериці. Відріжте в огірків кінчики. Почистьте перець від насіння та наріжте шматочками. Почистьте печериці – великі розріжте навпіл, маленькі залиште цілими. Почистьте цибулю й наріжте півкільцями.
- В одному літрі холодної води розчиніть пів склянки солі. Залийте овочі та гриби цим розсолом і залиште на 2 години, іноді перемішуючи.
- Злийте розсіл. Овочі розкладіть по півлітрових банках. У каструлі зваріть 3 склянки води з трьома склянками цукру, доведіть до кипіння й влийте 1,5 склянки оцту. Зніміть маринад з вогню.
- Залийте овочі з грибами маринадом доверху. Банки прикрийте кришками, поставте у каструлю з гарячою водою (щоб доходила до середини банок) і стерилізуйте 15 хвилин після закипання.
- Потім щільно закатайте банки кришками, переверніть і залиште до повного охолодження.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.