ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте лимонний кекс з маком

Лимонний кекс – ніжна, соковита випічка з виразним цитрусовим смаком і хрустким маком. Спробуйте приготувати.

Лимонний кекс – це масляний десерт із вираженою лимонною нотою та маком. Мак дає хрустку текстуру, глазур підсилює смак лимона і робить верхню скоринку ніжнішою. На відміну від класичних бісквітів, кексове тісто готується без відокремлення білків – стабільність забезпечують масло і розпушувач, тож текстура виходить щільно-ніжна, не суха. Інформатор розповідає рецепт, посилаючись на сайт Shuba.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 125 г вершкового масла
  • 140 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 3 курячі яйця
  • 2 лимони
  • 180 г пшеничного борошна
  • 15 г розпушувача
  • 20 г маку
  • 0,25 ч. л. солі

Для глазурі:

  • 100 г цукрової пудри
  • 20 мл лимонного соку

Приготування:

  1. Увімкніть духовку на 180 °C (режим верх-низ). Форму для кексу застеліть пергаментом або змастіть маслом.
  2. Змішайте цукор, ванільний цукор, сіль і цедру з двох лимонів; розітріть до стану вологого “піску”. Додайте м’яке масло й збивайте 2-3 хвилини до консистенції крему. Вводьте яйця по одному, щоразу збиваючи приблизно 30-40 секунд.
  3. Додайте сік лимона (60 мл). Всипте борошно, розпушувач і мак; перемішайте лопаткою до однорідного густого, але м’якого тіста без сухих ділянок.
  4. Перекладіть тісто у форму, розрівняйте. Випікайте 35-40 хвилин при температурі 180 °C до сухої зубочистки. Якщо верх швидко рум’яниться – накрийте фольгою.
  5. Змішайте цукрову пудру з лимонним соком до гладкої, густої консистенції (як сметана 20 %). Нанесіть глазур на теплий кекс (через 10 хвилин після виймання), дайте стекти.
  6. Перекладіть на решітку й охолодіть ще 30-40 хвилин. Наріжте порціями завтовшки 2-3 сантиметри.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору