Карпатська юшка з плавленим сиром нагадує крем-суп, готується з білих грибів та печериць. Спробуйте приготувати.
Приготування карпатської юшки з плавленим сиром займає всього 40 хвилин і не потребує особливих зусиль. До міцного грибного бульйону додаємо плавлений сир і отримуємо ніжну консистенцію крем-супу. Таку карпатську юшку можна готувати не лише вдома, але й на природі. Інформатор розповідає рецепт, посилаючись на сайт Shuba.
Інгредієнти:
- 400 г картоплі
- 4 л води
- 300 г білих грибів
- 200 г печериць
- 1 шт. жовтої ріпчастої цибулі
- 1 шт. моркви
- 30 г олії
- 20 г пшеничного борошна
- 40 г сметани 15%
- 1 шт. плавленого сиру
- 5 г чорного перцю горошком
- сіль – за смаком
- 10 г кропу
Приготування:
- У каструлю налийте 4 літри води та доведіть до кипіння. Картоплю почистіть, наріжте кубиками й додайте у воду, злегка підсоліть. Варіть на середньому вогні, поки картопля стане майже готовою.
- Білі гриби та печериці промийте й наріжте середніми шматочками. Розігрійте пательню з олією, підсмажте гриби до золотистого кольору. Коли з них випарується зайва рідина, перекладіть до каструлі з картоплею.
- На тій самій пательні підсмажте подрібнену цибулю та натерту моркву. Додайте борошно, перемішайте й хвилину прогрійте, щоб воно розкрило смак. Потім покладіть сметану та плавлений сир, розмішайте до однорідності. Посоліть, поперчіть і викладіть цю суміш у каструлю з картоплею та грибами.
- Дайте юшці покипіти ще 5-7 хвилин на слабкому вогні, щоб усі інгредієнти “подружилися”.
- Перед подачею посипте готову юшку свіжою зеленню.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.