Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: приготуйте Карпатську юшку з плавленим сиром

Карпатська юшка з плавленим сиром нагадує крем-суп, готується з білих грибів та печериць. Спробуйте приготувати.

Приготування карпатської юшки з плавленим сиром займає всього 40 хвилин і не потребує особливих зусиль. До міцного грибного бульйону додаємо плавлений сир і отримуємо ніжну консистенцію крем-супу. Таку карпатську юшку можна готувати не лише вдома, але й на природі. Інформатор розповідає рецепт, посилаючись на сайт Shuba.

Інгредієнти: 

Приготування:

  1. У каструлю налийте 4 літри води та доведіть до кипіння. Картоплю почистіть, наріжте кубиками й додайте у воду, злегка підсоліть. Варіть на середньому вогні, поки картопля стане майже готовою.
  2. Білі гриби та печериці промийте й наріжте середніми шматочками. Розігрійте пательню з олією, підсмажте гриби до золотистого кольору. Коли з них випарується зайва рідина, перекладіть до каструлі з картоплею.
  3. На тій самій пательні підсмажте подрібнену цибулю та натерту моркву. Додайте борошно, перемішайте й хвилину прогрійте, щоб воно розкрило смак. Потім покладіть сметану та плавлений сир, розмішайте до однорідності. Посоліть, поперчіть і викладіть цю суміш у каструлю з картоплею та грибами.
  4. Дайте юшці покипіти ще 5-7 хвилин на слабкому вогні, щоб усі інгредієнти “подружилися”.
  5. Перед подачею посипте готову юшку свіжою зеленню.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.