ГРОШІ

Годівнички та нова “жовта” ікра: чим торгували на базарі у Переяславі

Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.

16 листопада у Переяславі ранок видався холодним, але незважаючи на це, напрочуд багатолюдним. Люди торгували вином, серед якого з’явилось нове – молоде, яке продавали по 200 гривень за літр. На прилавках було багато садженців різних дерев та кущів, зокрема троянди, малини, хризантеми. Натомість садженців полуниці майже не залишилось. З’явились у продажі й годівнички. Їх продавали по 150-250 гривень. Власник поділився з нами, що за день може змайструвати 8 таких годівничок. Інформатор традиційно розповідає про ціни на продукти та інше.

Продавали саджанці дерев та кущів

За день продавець виготовляє 8 годівничок

Люди купували квіти

З’явилось молоде вино

На базарі попри холод було багатолюдно

У м’ясному павільйоні продавці були усміхнені та привітні. Увагу привернула курятина, яка продавалась по 160-170 гривень за кілограм. Свинячі вушка коштували 50-60 гривень за штуку. Загалом ціни на м’ясо не змінились та були наступні:

  • Антрекот (1 кг) – 250-350
  • Свиняча голова (1 кг) – 45-50
  • Телятина (1 кг) – 330-400
  • Биток телячий (1 кг) – 350-400
  • Лопатка теляча (1 кг) – 330-350
  • Жир курячий (1 кг) – 50-60
  • Тушка качки (1 кг) – 200-220
  • Тушка куряча (1 кг) – 160-170
  • Філе куряче (1 кг) – 130
  • Гомілки курячі (1 кг) – 170
  • Куряча грудинка на кісточці (1 кг) – 180-190
  • Супові набори (1 кг) – 140

Продавались курячі гомілки

Було багато м’яса

Телятина продавалась по 330-400 гривень за кілограм

Загалом ціни на м’ясо не змінились

На овочевих прилавках цього тижня капусти було помітно менше, ніж у минулі тижні. Але ціна на неї не змінилась та становила від 15 до 20 гривень за кілограм. Картоплі було не багато, порівняно з минулим тижнем. Але обирати з-поміж неї була можливість. Ціна коливалася від 10 до 30 гривень за кілограм залежно від сорту та розміру. Ціни на інші овочі такі:

  • Перець (1 кг) – 40-50
  • Морква (1 кг) – 20-25
  • Буряк (1 кг) – 20-25
  • Огірки (1 кг ) – 80-90
  • Гарбузи (1 кг) – 8-12
  • Цибуля (1 кг) – 9-25
  • Часник (1 кг) – 100-120
  • Цвітна капуста (1 кг) – 50-80
  • Печериці (1 кг) – 100-120
  • Гриби (1 кг) – 100-130
  • Зелена цибуля (пучок) – 10-15
  • Рукола (пучок) – 20-25
  • Петрушка (пучок) – 10-15
  • Шпинат (пучок) – 15-20
  • Салат (пучок) – 20-25
  • Щавель (пучок) – 10-15
  • Кріп (пучок) – 10-15
  • Базилік (пучок) – 20-25

Асортимент був менший, але обрати було з чого

Продавали гриби

Були і перці

Продавали і гарбуз

Було чимало капусти

Було хмарно

Люди були привітні

На фруктових прилавках сьогодні, вже традиційно найбільше було яблук. Груші теж були, але помітно менше. Їх продавали по 45-70 гривень за кілограм, залежно від сорту та розміру. На прилавках було чимало цитрусових. В основному їх продавали оптовики. Вартість коливалася від 45 до 70 гривень за кілограм. Винограду цього разу не було. Не було й малини, на відміну від минулого тижня. Хоч асортимент помітно й порідшав, та все ж залишився різноманітним. Ціни на інші фрукти були такі:

  • Яблука (1 кг) – 35-60
  • Хурма (1 кг) – 70
  • Ківі (1 кг) – 80-90
  • Нектарини (1 кг) – 130-170
  • Персики (1 кг) – 140-180
  • Апельсини (1 кг) – 75-80
  • Лимони (1 кг) – 95-120

Дехто при’їзджав на велосипеді

Яблука продавались по 40-45 гривень

Хурму можна купити за 90 гривень

Сливи всередньому 50 гривень за кіло

Найбільший попит був на яблука

Домашні курячі яйця продавали по вже знайомій нам ціні 65-80 гривень за десяток, а перепелині – 50-60 за 20 штук. Особливо привернули увагу різнокольорові домашні яйця. Коров’яче молоко пропонували за 40-7гривень за півторалітрову пляшку, воно залишалося доступним для більшості покупців. На ринку також продавали молозиво, його ціни коливалися від 140 до 200 гривень за кілограм. Продавали домашнє масло по 400-450 гривень за кіло. На решту ж продуктів ціни у молочному павільйоні залишалися незмінними:

  • Сметана (0.5л) 60-70
  • Вершки (0,5 л) – 120-200
  • Пряжене молоко (1,5 л) – 50-70
  • Домашній сир (1кг) – 170-180
  • Твердий сир (1 кг) – 230-250
  • Бринза (1 кг) – 220-250
  • Сироватка (1 л) – 15

Дехто просто розмовляв

Люди зігрівались теплими напоями

Продавали домашній сир

Продавали сметану

На рибних прилавках з’явилось оновлення. “Жовту” ікру щуки можна було купити за 400 гривень. Іншу ж ікру, зокрема кілограм ікри товстолоба чи “червоної” риби, можна було придбати від 150 до 350 гривень. Продавали також креветки і раки – 500 і 1500 гривень за кілограм відповідно. Ціни на іншу рибну продукцію незмінні:

  • Карась (1 кг) – 70
  • Судак (1 кг) – 180
  • Короп (1 кг) – 170
  • Сом (1 кг) – 100–130
  • Стейк сома (1 кг) – 250-270
  • Стейк червоної риби (1 кг) – 700
  • Філе червоної риби (1 кг) – 700-800
  • Товстолоб (1 кг) (1 кг) – 90-100
  • Стейк товстолоба (1 кг) – 190-200
  • Філе товстолоба (1 кг) – 220
  • Голова товстолоба (1 кг) – 20

З’явилась ікра щуки

Люди закуповувались продуктами наперед

Холод не завадив гарному настрою

Ціни залишились незмінними

Прилавки з рибою були наповнені

Судак продавали по 180 гривень за кілограм

Нагадаємо, що у рубриці “Прості та смачні рецепти” ми розповідали як приготувати карпатську юшку з плавленим сиром. Детальніше – тут.

Єгор Данильчев

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору