Переяслав Перейти на сайт

Годівнички та нова “жовта” ікра: чим торгували на базарі у Переяславі

Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.

16 листопада у Переяславі ранок видався холодним, але незважаючи на це, напрочуд багатолюдним. Люди торгували вином, серед якого з’явилось нове – молоде, яке продавали по 200 гривень за літр. На прилавках було багато садженців різних дерев та кущів, зокрема троянди, малини, хризантеми. Натомість садженців полуниці майже не залишилось. З’явились у продажі й годівнички. Їх продавали по 150-250 гривень. Власник поділився з нами, що за день може змайструвати 8 таких годівничок. Інформатор традиційно розповідає про ціни на продукти та інше.

Продавали саджанці дерев та кущів

За день продавець виготовляє 8 годівничок

Люди купували квіти

З’явилось молоде вино

На базарі попри холод було багатолюдно

У м’ясному павільйоні продавці були усміхнені та привітні. Увагу привернула курятина, яка продавалась по 160-170 гривень за кілограм. Свинячі вушка коштували 50-60 гривень за штуку. Загалом ціни на м’ясо не змінились та були наступні:

Продавались курячі гомілки

Було багато м’яса

Телятина продавалась по 330-400 гривень за кілограм

Загалом ціни на м’ясо не змінились

На овочевих прилавках цього тижня капусти було помітно менше, ніж у минулі тижні. Але ціна на неї не змінилась та становила від 15 до 20 гривень за кілограм. Картоплі було не багато, порівняно з минулим тижнем. Але обирати з-поміж неї була можливість. Ціна коливалася від 10 до 30 гривень за кілограм залежно від сорту та розміру. Ціни на інші овочі такі:

Асортимент був менший, але обрати було з чого

Продавали гриби

Були і перці

Продавали і гарбуз

Було чимало капусти

Було хмарно

Люди були привітні

На фруктових прилавках сьогодні, вже традиційно найбільше було яблук. Груші теж були, але помітно менше. Їх продавали по 45-70 гривень за кілограм, залежно від сорту та розміру. На прилавках було чимало цитрусових. В основному їх продавали оптовики. Вартість коливалася від 45 до 70 гривень за кілограм. Винограду цього разу не було. Не було й малини, на відміну від минулого тижня. Хоч асортимент помітно й порідшав, та все ж залишився різноманітним. Ціни на інші фрукти були такі:

Дехто при’їзджав на велосипеді

Яблука продавались по 40-45 гривень

Хурму можна купити за 90 гривень

Сливи всередньому 50 гривень за кіло

Найбільший попит був на яблука

Домашні курячі яйця продавали по вже знайомій нам ціні 65-80 гривень за десяток, а перепелині – 50-60 за 20 штук. Особливо привернули увагу різнокольорові домашні яйця. Коров’яче молоко пропонували за 40-7гривень за півторалітрову пляшку, воно залишалося доступним для більшості покупців. На ринку також продавали молозиво, його ціни коливалися від 140 до 200 гривень за кілограм. Продавали домашнє масло по 400-450 гривень за кіло. На решту ж продуктів ціни у молочному павільйоні залишалися незмінними:

Дехто просто розмовляв

Люди зігрівались теплими напоями

Продавали домашній сир

Продавали сметану

На рибних прилавках з’явилось оновлення. “Жовту” ікру щуки можна було купити за 400 гривень. Іншу ж ікру, зокрема кілограм ікри товстолоба чи “червоної” риби, можна було придбати від 150 до 350 гривень. Продавали також креветки і раки – 500 і 1500 гривень за кілограм відповідно. Ціни на іншу рибну продукцію незмінні:

З’явилась ікра щуки

Люди закуповувались продуктами наперед

Холод не завадив гарному настрою

Ціни залишились незмінними

Прилавки з рибою були наповнені

Судак продавали по 180 гривень за кілограм

Нагадаємо, що у рубриці “Прості та смачні рецепти” ми розповідали як приготувати карпатську юшку з плавленим сиром. Детальніше – тут.

Єгор Данильчев

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.