Потіште себе особливо приготованими креветками. Маємо рецепт.
Креветки з кокосово-медовою глазур’ю, чорним перцем і лимоном мають легкий терпко-солодкий смак. Це чудова закуска з креветок, яку можна подати з рисом або локшиною на вечерю. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 0,5 склянки меду
- 1/4 склянки цукру
- 1 ч. л. цедри лимона
- 2 ст. л. соку лимона
- 1 ч. л. чорного меленого перцю
- 3 склянки пшеничного борошна
- 1 ч. л. солі
- 2 курячі яйця
- 1 склянка води
- 2 ч. л. розпушувачу
- 100 г кокосової стружки
- 2 склянки панірувальних сухарів
- 450 г креветок
- 2 ст. л. олії
Приготування:
- Змішайте кокосову стружку та панірувальні сухарі в одній мисці. В іншій мисці збийте яйця. У третій мисці змішайте борошно із сіллю та перцем.
- Обваляйте кожну очищену креветку спочатку в борошні, потім занурте в збиті яйця, а насамкінець – у суміш кокосової стружки та сухарів.
- Розігрійте олію в сковороді або фритюрі та смажте креветки партіями до золотистої скоринки.
- В окремій каструлі розтопіть мед, додайте лимонний сік, цедру та трохи чорного перцю. Нагрівайте на повільному вогні, помішуючи, доки соус не стане однорідним.
- Подавайте гарячі креветки з медовим соусом
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.