ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте креветки в кокосово-медовій глазурі

Потіште себе особливо приготованими креветками. Маємо рецепт.

Креветки з кокосово-медовою глазур’ю, чорним перцем і лимоном мають легкий терпко-солодкий смак. Це чудова закуска з креветок, яку можна подати з рисом або локшиною на вечерю. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 0,5 склянки меду
  • 1/4 склянки цукру
  • 1 ч. л. цедри лимона
  • 2 ст. л. соку лимона
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю
  • 3 склянки пшеничного борошна
  • 1 ч. л. солі
  • 2 курячі яйця
  • 1 склянка води
  • 2 ч. л. розпушувачу
  • 100 г кокосової стружки
  • 2 склянки панірувальних сухарів
  • 450 г креветок
  • 2 ст. л. олії

Приготування:

  1. Змішайте кокосову стружку та панірувальні сухарі в одній мисці. В іншій мисці збийте яйця. У третій мисці змішайте борошно із сіллю та перцем.
  2. Обваляйте кожну очищену креветку спочатку в борошні, потім занурте в збиті яйця, а насамкінець – у суміш кокосової стружки та сухарів.
  3. Розігрійте олію в сковороді або фритюрі та смажте креветки партіями до золотистої скоринки.
  4. В окремій каструлі розтопіть мед, додайте лимонний сік, цедру та трохи чорного перцю. Нагрівайте на повільному вогні, помішуючи, доки соус не стане однорідним.
  5. Подавайте гарячі креветки з медовим соусом

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору