Оджахурі – грузинська страва з картоплі, що перекладається як “родина”. Спробуйте приготувати.
Оджахурі – страва грузинської національної кухні. Отжахурі готують з різних видів м’яса та картоплі, додаючи спеції. З грузинської назва страви перекладається як “родина”, адже зазвичай отжахурі готують для всієї сім’ї. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 500 г м’яса
- 1 кг картоплі
- 3 невеликі цибулини
- 2-3 зубчики часнику
- сіль – за смаком
- гострий перець – за смаком
- 1 ч. л. паприки
- 1 ч. л. хмелі-сунелі
- 100 мл соєвого соусу
- 1,5 ч. л. аджики
- 3-4 ст. л. олії
Приготування:
- Почистіте та наріжте кружальцями одну цибулю, перекладіть кільця в глибоку миску та присипте сіллю. Щоб цибуля пустила сік і краще просочила м’ясо, її можна злегка перем’яти.
- М’ясо потрібно нарізати на невеликі шматочки, розміром з волоський горіх. Перекладіть м’ясо до цибулі, влийте соєвий соус та аджику. Ретельно перемішайте всі інгредієнти, щоб соус покрив всю поверхню м’яса.
- Після цього накрийте посуд харчовою плівкою або кришкою та помістіть в холодильник. Тривалість маринування залежить від виду м’яса. Хоча його радять замаринувати на ніч, для швидкого приготування достатньо декількох годин.
- Коли м’яса достатньо замаринується, підготуйте картоплю. Її потрібно почистити та нарізати на великі шматки, такого ж розміру, як і м’ясо.
- Полийте картоплю олією та присипте сіллю, паприкою, хмелі-сунелі. Ретельно перемішайте картоплю з заправкою, а потім викладіть в один шар на застелене пергаментом деко.
- Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте картоплю протягом 40 хвилин. Залежно від духовки, часу для випікання може знадобитися більше.
- Тим часом добре розігрійте олію на пательні, викладіть частину м’яса. Важливо смажити шматочки поступово, щоб вони не пустили сік. Цибулю з маринаду додавати не потрібно.
- Коли м’ясо буде готове, перекладіть його в інший посуд. Почистьте другу цибулину, наріжте її на кубики та обсмажте на пательні, де готувалося м’ясо.
- Почистьте і наріжте часник. Коли цибуля буде напівготовою, вкиньте часник в пательню. Тим часом помийте і подрібніть петрушку, а третю цибулю наріжте на кружальця.
- Коли цибуля на пательні стане насичено-жовтого кольору, додайте запечену картоплю та обсмажене м’ясо. Перемішуючи, готуйте страву ще протягом 5 хвилин. Присипте отжахурі петрушкою та свіжою цибулею – і грузинську страву можна подавати до столу.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.