ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте мексиканський гарячий шоколад із чилі та ваніллю

У холодні дні гарячий шоколад з прянощами – те, що треба. Спробуйте приготувати.

Мексиканський гарячий шоколад відрізняється від звичайного багатством прянощів – перцю чилі, кориці, ванілі. Його готують на звичайному молоці, але можна взяти вівсяне або мигдальне. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 600 г молока
  • 170 г чорного шоколаду
  • 45 г кориці (палички)
  • 60 коричневого тростинного цукру
  • пів чайної ложки ванільного цукру
  • дрібка порошку перцю чилі та солі
  • збиті вершки за смаком

Приготування:

  1. Молоко і подрібнені палички кориці доведіть до кипіння в каструлі середнього об’єму на слабкому вогні. Періодично помішуйте та слідкуйте, щоби молоко не закипіло, поки кориця не віддасть свій аромат – близько 10 хвилин.
  2. Додайте до молока шоколад, ванільний та тростинний цукор, сіль, мелений чилі.
  3. Варіть, часто помішуючи, щоб суміш стала однорідною і кремоподібною, а шоколад розтанув.
  4. Розлийте мексиканський гарячий шоколад по чашках. Прикрасьте збитими вершками.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору