У холодні дні гарячий шоколад з прянощами – те, що треба. Спробуйте приготувати.
Мексиканський гарячий шоколад відрізняється від звичайного багатством прянощів – перцю чилі, кориці, ванілі. Його готують на звичайному молоці, але можна взяти вівсяне або мигдальне. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 600 г молока
- 170 г чорного шоколаду
- 45 г кориці (палички)
- 60 коричневого тростинного цукру
- пів чайної ложки ванільного цукру
- дрібка порошку перцю чилі та солі
- збиті вершки за смаком
Приготування:
- Молоко і подрібнені палички кориці доведіть до кипіння в каструлі середнього об’єму на слабкому вогні. Періодично помішуйте та слідкуйте, щоби молоко не закипіло, поки кориця не віддасть свій аромат – близько 10 хвилин.
- Додайте до молока шоколад, ванільний та тростинний цукор, сіль, мелений чилі.
- Варіть, часто помішуючи, щоб суміш стала однорідною і кремоподібною, а шоколад розтанув.
- Розлийте мексиканський гарячий шоколад по чашках. Прикрасьте збитими вершками.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.