Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.
7 грудня на базарі у Переяславі було малолюдно, а ряди з продукцією помітно порідшали. Причина – чи то холод, чи то те, що продукції для продажу стає все менше. Помітили це також і покупці, які говорили між собою: “Бідненький сьогодні базар”. Якщо фруктові прилавки ще наповнені товаром, то деяких інших взагалі не було. Стабільно багатий вибір залишається рибної продукції, а ось овочів стає менше.
Впоратись з холодом допомагали продавці, які торгували домашнім вином. Його можна було купити по 200 гривень за літр. Був і домашній лікер, однак ціна його була вже вдвічі дорожча – 400 гривень за літр. Попри не найприємнішу погоду, на базарі все ж залишались люди, які не втрачали позитив, пропонували спробувати свій товар. Про ціни на продукти дізнавайтесь у репортажі Інформатора.
У м’ясному павільйоні були жінки, які привітно ділились цінами та пропонували свою продукцію. Дехто навіть давав скуштувати, щоби можна було оцінити на смак товар, зокрема пропонували палку ковбаски, ціна на яку становила 300 гривень. На решту продукції ціни були такими:
- Антрекот (1 кг) – 350
- Підчеревина (1 кг) – 350
- Сало (1 кг) – 300-350
- Свиняча голова (1 кг) – 70
- Свинячі вушка (1 шт.) – 50-60
- Телятина (1 кг) – 500
- Биток телячий (1 кг) – 280
- Ребро (1 кг) – 250
- Лопатка теляча (1 кг) – 250
- Жир курячий (1 кг) – 50-60
- Тушка курки (1 кг) – 150
- Філе куряче (1 кг) – 240-250
- Гомілки курячі (1 кг) – 170
- Куряча грудинка на кісточці (1 кг) – 180-190
- Супові набори (1 кг) – 140

Продавали курячі тушки

Пропонували куштувати продукцію

Можна розділити свинячу голову за потреби

Людей на базарі поменшало

Ребра пропонували по 250 гривень за кілограм

М’яса залишається стабільно багато
Овочеві прилавки помітно порідшали, а та продукція, що залишилась, потроху втрачає свою свіжість через сезон. Та попри це, на базарі все ще можна закупитись останніми запасами овочей перед зимою. А ціни на них такі:
- Картопля (1 кг) – 15
- Перець (1 кг) – 40-50
- Морква (1 кг) – 13
- Буряки (1 кг) – 13
- Гарбузи (1 кг) – 8-12
- Цибуля (1 кг) – 10
- Часник (1 кг) – 150-250
- Капуста (1 кг) – 10-35
- Печериці (1 кг) – 100-120
- Зелена цибуля (пучок) – 10-15
- Рукола (пучок) – 20-25
- Петрушка (пучок) – 10-15
- Шпинат (пучок) – 15-20
- Салат (пучок) – 20-25
- Щавель (пучок) – 10-15
- Кріп (пучок) – 10-15
- Базилік (пучок) – 20-25

Овочеві прилавки рідшають

Але вибрати ще є з чого

Продають останні овочі перед зимою
З фруктами справи йдуть краще, адже окрім тих, що були тиждень тому, додались інші, зокрема, ананаси, які можна було купити по 150 гривень за кіло. Найбільшою популярністю вже традиційно користуються яблука. Додались також сливи та виноград. Кілограм їх можна було купити за 50 та 70-150 гривень відповідно. З наближенням Нового року фрукти користувались великим попитом у відвідувачів базару, а для того, щоб купити деякі цитрусові, людям навіть доводилось стояти у чергах. Ціни були такими:
- Хурма (1 кг) – 60-140
- Ківі (1 кг) – 120
- Нектарини (1 кг) – 130-170
- Груші (1 кг) – 105
- Яблука (1 кг) – 23-50
- Персики (1 кг) – 140-180
- Апельсини (1 кг) – 75-80
- Мандарини (1 кг) – 60-67
Поблизу молочних рядів можна було купити пахлаву за ціною 25 гривень за штуку. Курячі яйця продавали у багатьох місцях, купити їх можна було по 60-70 гривень за десяток.
Молочну продукцію швидко розбирали і вже о 8:40 ряди були помітно спорожнілими. Та все ж вибрати було що, а ціни були такими:
- Молоко (1,5 л) – 60
- Сметана (1 л) – 170
- Домашній сир (1 кг) – 170-180
- Масло (1 кг) – 400-450
- Вершки (0,5 л) – 120-200
- Пряжене молоко (1,5 л) – 50-70
- Молозиво (1 кг) – 140-200
- Твердий сир (1 кг) – 300-380

Молочну продукцію швидко розбирають

Пропонували пахлаву по 25 гривень за штуку

Було багато курячих яєць

“Молочка” завжди користується попитом
Рибні прилавки цього тижня були навіть повнішими, ніж раніше, а ціни залишалися приблизно такими ж. В асортименті були креветки по 430 гривень за кілограм, скумбрія – по 270, мойва – по 200, філе сома – по 160, хек – по 170 та камбала – по 250 гривень. Ціни на інше такі:
- Карасі (1 кг) – 70
- Судаки (1 кг) – 180
- Коропи (1 кг) – 170
- Соми (1 кг) – 100-130
- Стейк сома (1 кг) – 250-270
- Стейк “червоної” риби (1 кг) – 700
- Філе “червоної” риби (1 кг) – 700-800
- Товстолоби (1 кг) – 90-100
- Стейк товстолоба (1 кг) – 190-200
- Філе товстолоба (1 кг) – 220
- Голова товстолоба (1 кг) – 20
- Раки (1 кг) – 1500
- Амури (1 кг) – 130

Рибні прилавки були повні

Додалась нова риба

Люди не втрачали позитиву, попри погоду

Продавці радо допомагали з вибором товару

Яблука все ще залишаються популярними
Нагадаємо, що у Переяславі провели святкове дійство для дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Деталі – тут.
Єгор Данильчев
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.