Соковита свинина в яблучно-сметанному соусі – рецепт для сковороди. Спробуйте приготувати.
Свинина з яблуками – перевірене поєднання! Але потрібні яблука кисло-солодких сортів, так смачніше. Їх запечіть у мікрохвильовці до м’якості та поєднайте зі сметаною. Сметану можна замінити йогуртом. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
Основні:
- 500 г свинини
- 7 г солі
- 4 г суміші перців
- 40 мл соняшникової олії
Соус:
- 3 яблука
- 4 ст. л. сметани 15%
- 1 г меленої кориці
- 1 г солі
Приготування:
- М’ясо наріжте поперек волокон на шматки завтовшки до 1 см. Посоліть, посипте сумішшю перців. На сковороді розігрійте трохи олії та обсмажте свинину з усіх боків до легкої рум’яності. Покладіть в тарілку.
- Яблука помийте, приберіть серцевину, наріжте скибками. Запечіть в мікрохвильовій печі до м’якості, потім перетріть виделкою до стану пюре. Увага: якщо немає мікрохвильовки, яблука можна запекти 25-30 хвилин при 180°С. До яблук додайте сметану та дрібку меленої кориці та солі. Перемішайте соус до однорідності.
- Змастіть соусом шматки м’яса з усіх боків. Поверніть м’ясо в сковороду, вилийте зверху решту соусу й тушкуйте під кришкою 60 хвилин. За 30 хвилин переверніть м’ясо один раз. За потреби влийте 30-50 мл води. Посоліть, поперчіть страву. При подачі прикрасьте свинину зеленню.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.