ЖИТТЯ

На морозному базарі в Переяславі готуються до новорічних свят: побільшало фруктів і зимових товарів

Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.

21 грудня на Переяславському базарі через відключення електроенергії панувала темрява. Для продавців, які торгують просто неба, відсутність світла не стала суттєвою проблемою, натомість у закритих павільйонах її відчули сповна. Покупці, проходячи між торговими рядами, не приховували обурення: “Це вже знову вимкнули?”, а продавці з іронією відповідали: “Це ще не вмикали”. Попри такі умови, робота базару не зупинилася. Продавці озброїлися налобними ліхтарями та продовжили торгівлю. Людей цього дня було помітно більше, ніж зазвичай, що стало несподіванкою як для продавців, так і для відвідувачів. А про ціни на продукти традиційно розповідає Інформатор.

У м’ясному павільйоні м’яса було вдосталь і на будь-який смак. Однак цього тижня на прилавках з’явився свинний язик, який продавали по 690 гривень за кілограм. Саме ж сало продавали по 250-400 гривень за кілограм. Куряча грудина на кістці сягнула  200 гривень за кілограм, а філе – 240 гривень за кілограм. Ціни на іншу м’ясну продукцію традиційно залишаються приблизно на тому ж рівні, що й тижнями раніше:

  • Антрекот (1 кг) – 260-350
  • Підчеревина (1 кг) – 350-400
  • Свиняча голова (1 кг) – 45-55
  • Свинячі вушка (1 шт.) – 50-60
  • Биток телячий (1 кг) – 350-400
  • Телятина (1кг) – 300-450
  • Лопатка теляча (1 кг) – 330-350
  • Жир курячий (1 кг) – 50-60
  • Тушка курки (1 кг) – 160-170
  • Курячі гомілки(1 кг) – 170

Люди ховались від морозу в павільйонах

Сало продавали по 250-400 гривень за кілограм

Вибір залишається широким

Ціни різняться залежно від точки

На овочевих прилавках з приходом зими товарів не більшає, проте основні овощі все ще можна встигнути купити. До продукції минулих тижнів додався перець чилі, який можна було купити за ціною 200 гривень/кілограм. Жовтий перець коштував трохи дорожче – 220 гривень за кілограм. На інші овочі ціни були такі:

  • Морква (1 кг) – 12 (тиждень тому була по 20-35)
  • Буряки (1 кг) – 20-35
  • Гарбузи (1 кг) – 10
  • Часник (1 кг) – 80-140
  • Капуста (1 кг) – 8-30
  • Цвітна капуста (1 кг) – 55-80
  • Зелена цибуля (пучок) – 10-15
  • Салат (пучок) – 20
  • Щавель (пучок) – 10-15

    Як на овочі, так і фрукти можна було помітити великий попит

    Картопля в ціні не змінилась

    Було декілька видів часнику

    Цибулю можна було купити по ціні 9 гривень за кілограм

З наближенням до Нового Року на переяславському базарі збільшується вибір фруктів. Але і ціни на деяку продукцію помітно зростають. Яблука, залежно від сорту, можна купити по 28-35гривень, а кілограм мандаринів – за 70-85 гривень, залежно від сорту. На інші фрукти ціни такі:

  • Ананаси (1 кг) – 145 (минулого тижня було 130)
  • Хурма (1 кг) – 94-140 (минулого тижня було 70)
  • Ківі (1 кг) – 120 (тиждень тому було по 80-90)
  • Нектарини (1 кг) – 130-170
  • Виноград (1кг) – 80-130
  • Сливи (1 кг) – 45
  • Гранат (1 кг) – 140
  • Груші  (1 кг) – 78
  • Персики (1 кг) – 140-180
  • Апельсини (1 кг) – 75-130
  • Лимони (1 кг) – 100

    Яблука залишаються популярними серед покупців

    Під відкритим небом був великий асортимент фруктів і овощів

    Груші – 78 гривень/кілограм

У молочному відділі вже знайома нам жінка пропонувала домашній сир по 180 гривень за кілограм, а молоко у неї коштувало 60 гривень за півтора літра. За літр просить близько 40 гривень. Поділилась, що планує торгувати і далі, аби лишень здоров’я було. І у себе, і у корів. Кілограм домашнього масла у молочному відділі можна придбати за 450 гривень. Ціни на іншу “молочку” були такими:

  • Сметана (1 л) – 150
  • Вершки (0,5 л) – 140
  • Твердий сир (1 кг) – 250-300
  • Пряжене молоко (1 л) – 50-70
  • Сироватка (1 л) – 30
  • Домашні курячі яйця (лоток) – 55-80

Домашніх яєць було багато

Літр молока можна було купити за 40-45 гривень

Домашній сир швидко розбирали

За сметаною людт приходять зі своїми баночками

Молочна продукція не втрачає актуальності

На рибних прилавках продукції щотижня лише більшає. Поповнив ряди товстолоб у меду за ціною 720 гривень за кілограм. Заморожений хек продавався за ціною 145 гривень, а скумбрія морожена – 250 шривень за кілограм. Натомість кілограм копченої скумбрії коштував на порядок дорожче – 475 гривень. З’явилась і корюшка, яку придбати можна було за ціною 300 гривень/кілограм. Та попри збільшення асортименту на іншу рибу ціни залишаються сталими:

  • Карасі (1 кг) – 70
  • Судаки (1 кг) – 180
  • Коропи (1 кг) – 170
  • Соми (1 кг) – 100-130
  • Стейк сома (1 кг) – 250-270
  • Стейк “червоної” риби (1 кг) – 700
  • Філе “червоної” риби (1 кг) – 700-800
  • Товстолоби (1 кг) – 90-100
  • Стейк товстолоба (1 кг) – 190-200
  • Філе товстолоба (1 кг) – 220
  • Голова товстолоба (1 кг) – 20
  • Креветки (1 кг) – 500
  • Раки (1 кг) – 1500
  • Кілька (1 кг) – 125
  • Хамса (1 кг) – 210

Додалась рибна продукція

Люди активно цікавились цінами на новий товар

На більшість риби ціни залишаються сталими

Кілограм карася можна купити за 70 гривень

Нагадаємо, що на Переяславщині шукають лікарів: яких саме та яку зарплату пропонують. Деталі – тут.

Єгор Данильчев

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору