Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.
21 грудня на Переяславському базарі через відключення електроенергії панувала темрява. Для продавців, які торгують просто неба, відсутність світла не стала суттєвою проблемою, натомість у закритих павільйонах її відчули сповна. Покупці, проходячи між торговими рядами, не приховували обурення: “Це вже знову вимкнули?”, а продавці з іронією відповідали: “Це ще не вмикали”. Попри такі умови, робота базару не зупинилася. Продавці озброїлися налобними ліхтарями та продовжили торгівлю. Людей цього дня було помітно більше, ніж зазвичай, що стало несподіванкою як для продавців, так і для відвідувачів. А про ціни на продукти традиційно розповідає Інформатор.
У м’ясному павільйоні м’яса було вдосталь і на будь-який смак. Однак цього тижня на прилавках з’явився свинний язик, який продавали по 690 гривень за кілограм. Саме ж сало продавали по 250-400 гривень за кілограм. Куряча грудина на кістці сягнула 200 гривень за кілограм, а філе – 240 гривень за кілограм. Ціни на іншу м’ясну продукцію традиційно залишаються приблизно на тому ж рівні, що й тижнями раніше:
- Антрекот (1 кг) – 260-350
- Підчеревина (1 кг) – 350-400
- Свиняча голова (1 кг) – 45-55
- Свинячі вушка (1 шт.) – 50-60
- Биток телячий (1 кг) – 350-400
- Телятина (1кг) – 300-450
- Лопатка теляча (1 кг) – 330-350
- Жир курячий (1 кг) – 50-60
- Тушка курки (1 кг) – 160-170
- Курячі гомілки(1 кг) – 170
Люди ховались від морозу в павільйонах
Сало продавали по 250-400 гривень за кілограм
Вибір залишається широким
Ціни різняться залежно від точки
На овочевих прилавках з приходом зими товарів не більшає, проте основні овочі все ще можна встигнути купити. До продукції минулих тижнів додався перець чилі, який можна було купити за ціною 200 гривень/кілограм. Жовтий перець коштував трохи дорожче – 220 гривень за кілограм. На інші овочі ціни були такі:
- Морква (1 кг) – 12 (тиждень тому була по 20-35)
- Буряки (1 кг) – 20-35
- Гарбузи (1 кг) – 10
- Часник (1 кг) – 80-140
- Капуста (1 кг) – 8-30
- Цвітна капуста (1 кг) – 55-80
- Зелена цибуля (пучок) – 10-15
- Салат (пучок) – 20
- Щавель (пучок) – 10-15
Як на овочі, так і фрукти можна було помітити великий попит
Картопля в ціні не змінилась
Було декілька видів часнику
Цибулю можна було купити по ціні 9 гривень за кілограм
З наближенням до Нового Року на переяславському базарі збільшується вибір фруктів. Але і ціни на деяку продукцію помітно зростають. Яблука, залежно від сорту, можна купити по 28-35гривень, а кілограм мандаринів – за 70-85 гривень, залежно від сорту. На інші фрукти ціни такі:
- Ананаси (1 кг) – 145 (минулого тижня було 130)
- Хурма (1 кг) – 94-140 (минулого тижня було 70)
- Ківі (1 кг) – 120 (тиждень тому було по 80-90)
- Нектарини (1 кг) – 130-170
- Виноград (1кг) – 80-130
- Сливи (1 кг) – 45
- Гранат (1 кг) – 140
- Груші (1 кг) – 78
- Персики (1 кг) – 140-180
- Апельсини (1 кг) – 75-130
- Лимони (1 кг) – 100
Яблука залишаються популярними серед покупців
Під відкритим небом був великий асортимент фруктів і овощів
Груші – 78 гривень/кілограм
У молочному відділі вже знайома нам жінка пропонувала домашній сир по 180 гривень за кілограм, а молоко у неї коштувало 60 гривень за півтора літра. За літр просить близько 40 гривень. Поділилась, що планує торгувати і далі, аби лишень здоров’я було. І у себе, і у корів. Кілограм домашнього масла у молочному відділі можна придбати за 450 гривень. Ціни на іншу “молочку” були такими:
- Сметана (1 л) – 150
- Вершки (0,5 л) – 140
- Твердий сир (1 кг) – 250-300
- Пряжене молоко (1 л) – 50-70
- Сироватка (1 л) – 30
- Домашні курячі яйця (десяток) – 55-80
Домашніх яєць було багато
Літр молока можна було купити за 40-45 гривень
Домашній сир швидко розбирали
За сметаною людт приходять зі своїми баночками
Молочна продукція не втрачає актуальності
На рибних прилавках продукції щотижня лише більшає. Поповнив ряди товстолоб у меду за ціною 720 гривень за кілограм. Заморожений хек продавався за ціною 145 гривень, а скумбрія морожена – 250 гривень за кілограм. Натомість кілограм копченої скумбрії коштував на порядок дорожче – 475 гривень. З’явилась і корюшка, яку придбати можна було за ціною 300 гривень/кілограм. Та попри збільшення асортименту на іншу рибу ціни залишаються сталими:
- Карасі (1 кг) – 70
- Судаки (1 кг) – 180
- Коропи (1 кг) – 170
- Соми (1 кг) – 100-130
- Стейк сома (1 кг) – 250-270
- Стейк “червоної” риби (1 кг) – 700
- Філе “червоної” риби (1 кг) – 700-800
- Товстолоби (1 кг) – 90-100
- Стейк товстолоба (1 кг) – 190-200
- Філе товстолоба (1 кг) – 220
- Голова товстолоба (1 кг) – 20
- Креветки (1 кг) – 500
- Раки (1 кг) – 1500
- Кілька (1 кг) – 125
- Хамса (1 кг) – 210
Додалась рибна продукція
Люди активно цікавились цінами на новий товар
На більшість риби ціни залишаються сталими
Кілограм карася можна купити за 70 гривень
Нагадаємо, що на Переяславщині шукають лікарів: яких саме та яку зарплату пропонують. Деталі – тут.
Єгор Данильчев
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.