ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте торт “Спартак” на сковороді

Торт “Спартак” без розкачування коржів, і не в духовці, а на сковороді? Спробуйте приготувати.

Він такий ніжний, що тане в роті. Цей торт – щось середнє між Медовиком і Наполеоном. Ідеальне поєднання шоколадно-медових коржів, заварного крему і шоколадної глазурі. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

Коржі:

  • 200 грам вершкового масла
  • 200 грам сметани 20%
  • 150 грам меду
  • 50 грам цукру
  • 8 штук великих курячих яєць
  • 60 грам какао
  • 330 грам пшеничного борошна
  • 12 грам розпушувача

Крем:

  • 800 грам Сметана 20%
  • 70 грам цукру
  • За смаком лимон, цедра
  • 24 грама загущувача для сметани

Глазур:

  • 100 грам шоколаду
  • 30 грам олії

Приготування:

  1. До розтопленого масла додайте сметану, мед, яйця та цукор. Змішайте міксером до однорідності.
  2. Додайте у миску какао, просіяне борошно та розпушувач. Перемішайте ложкою, а потім збийте міксером, щоб не було грудочок.
  3. Викладіть трохи тіста на шматок пергаменту та сформуйте корж товщиною 0,5 см. Перекладіть корж разом з пергаментом на розігріту пательню та обсмажте протягом 3 хвилин під кришкою. Переверніть та знову обсмажте 3 хвилини. Виріжте рівні краї коржа. Повторіть, доки не закінчиться тісто.
  4. Для крему збийте міксером усі інгредієнти до загустіння та пишності.
  5. Перемастіть коржі кремом. Збоку також промастіть. Поставте готовий торт у холодильник на ніч. Коли торт просочиться, розтопіть шоколад з олією на водяній бані та полийте глазур’ю. Поставте в холодильник на 12 годин.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору