Торт “Спартак” без розкачування коржів, і не в духовці, а на сковороді? Спробуйте приготувати.
Він такий ніжний, що тане в роті. Цей торт – щось середнє між Медовиком і Наполеоном. Ідеальне поєднання шоколадно-медових коржів, заварного крему і шоколадної глазурі. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
Коржі:
- 200 грам вершкового масла
- 200 грам сметани 20%
- 150 грам меду
- 50 грам цукру
- 8 штук великих курячих яєць
- 60 грам какао
- 330 грам пшеничного борошна
- 12 грам розпушувача
Крем:
- 800 грам Сметана 20%
- 70 грам цукру
- За смаком лимон, цедра
- 24 грама загущувача для сметани
Глазур:
- 100 грам шоколаду
- 30 грам олії
Приготування:
- До розтопленого масла додайте сметану, мед, яйця та цукор. Змішайте міксером до однорідності.
- Додайте у миску какао, просіяне борошно та розпушувач. Перемішайте ложкою, а потім збийте міксером, щоб не було грудочок.
- Викладіть трохи тіста на шматок пергаменту та сформуйте корж товщиною 0,5 см. Перекладіть корж разом з пергаментом на розігріту пательню та обсмажте протягом 3 хвилин під кришкою. Переверніть та знову обсмажте 3 хвилини. Виріжте рівні краї коржа. Повторіть, доки не закінчиться тісто.
- Для крему збийте міксером усі інгредієнти до загустіння та пишності.
- Перемастіть коржі кремом. Збоку також промастіть. Поставте готовий торт у холодильник на ніч. Коли торт просочиться, розтопіть шоколад з олією на водяній бані та полийте глазур’ю. Поставте в холодильник на 12 годин.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.