Улюблені “Горішки” з дитинства, але з солонувато-сирним кремом. Спробуйте приготувати.
Печиво “Горішки” з сирним кремом – це знайомі з дитинства пісочні половинки, наповнені заварним кремом або згущеним молоком. Проте у цьому варіанті крем зробимо солонувато-сирним, це збалансує солодкість, але при цьому нагадає теплі моменти з дитинства за філіжанкою кави. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
Для тіста
- 1 яйце куряче
- 140 грам цукру
- 125 грам масла вершкового
- 5 грам розпушувача
- 320 грам борошна пшеничного
- Чверть чайної ложки солі
Для крему
- 1 літр молока
- 300 грам цукру
- 120 грам борошна пшеничного
- 4 яйця курячі
- 20 грам масла вершкового
- 10 грам цукра ванільного
- 20 грам сиру горгонзола
Приготування:
- М’яке вершкове масло перетри з цукром до однорідності. Додай яйце, сіль і перемішай. Всип борошно з розпушувачем і заміси м’яке, еластичне тісто, яке не липне до рук.
- У каструлі прогрій молоко з цукром на середньому вогні, не доводь до кипіння.
- В окремій мисці змішай яйця з борошном до гладкої маси без грудочок. Влий 2-3 ополоника теплого молока, перемішай.
- Вилий яєчно-борошняну суміш у каструлю з молоком. Вари на слабкому вогні, постійно помішуй вінчиком, доки крем не загусне.
- Зніми крем з вогню, додай вершкове масло та горгонзолу. Перемішай до повністю гладкої, однорідної текстури. Дай крему охолонути.
- З тіста сформуй маленькі кульки та виклади їх у форму для горішків. Випікай до світло-золотистого кольору. Охолоди.
- Зачисти краї кожної половинки ситом або ножем, щоб горішки легко з’єднувалися.
- Наповни половинки кремом, з’єднай попарно. За бажанням охолоди в холодильнику 1-2 години перед подачею.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.