Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: приготуйте класичні “горішки” з несподіваною начинкою

Улюблені “Горішки” з дитинства, але з солонувато-сирним кремом. Спробуйте приготувати.

Печиво “Горішки” з сирним кремом – це знайомі з дитинства пісочні половинки, наповнені заварним кремом або згущеним молоком. Проте у цьому варіанті крем зробимо солонувато-сирним, це збалансує солодкість, але при цьому нагадає теплі моменти з дитинства за філіжанкою кави. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

Для тіста

Для крему

Приготування:

  1.  М’яке вершкове масло перетри з цукром до однорідності. Додай яйце, сіль і перемішай. Всип борошно з розпушувачем і заміси м’яке, еластичне тісто, яке не липне до рук.
  2. У каструлі прогрій молоко з цукром на середньому вогні, не доводь до кипіння.
  3. В окремій мисці змішай яйця з борошном до гладкої маси без грудочок. Влий 2-3 ополоника теплого молока, перемішай.
  4. Вилий яєчно-борошняну суміш у каструлю з молоком. Вари на слабкому вогні, постійно помішуй вінчиком, доки крем не загусне.
  5. Зніми крем з вогню, додай вершкове масло та горгонзолу. Перемішай до повністю гладкої, однорідної текстури. Дай крему охолонути.
  6. З тіста сформуй маленькі кульки та виклади їх у форму для горішків. Випікай до світло-золотистого кольору. Охолоди.
  7. Зачисти краї кожної половинки ситом або ножем, щоб горішки легко з’єднувалися.
  8. Наповни половинки кремом, з’єднай попарно. За бажанням охолоди в холодильнику 1-2 години перед подачею.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.