Хочете побалувати себе смачненьким на вихідних? Ми підготували рецепт.
В таку похмуру пору року хочеться залишатися вдома, а не виходити на роботу або у справах. А щоб ви не нудьгували в чотирьох стінах, Інформатор пропонує приготувати щось смачненьке і оригінальне, наприклад, гарбузовий пиріг.
Інгредієнти:
Для основи:
- 150 г борошна
- 0,5 ч.л. солі
- 80 г вершкового масла
- 3 ст. л. води
- 1 склянка горіхів
- Для начинки:
- 2 курячі яйця
- 500 г гарбузової м’якоті
- 0,5 ч.л. солі
- 250 г згущеного молока
- 0,5 ложки кориці
- 2-3 ст. л. цукру
- пакетик ванільного цукру
Приготування:
- Подрібніть горіхи блендером (можна вручну). Змішайте горіхи з борошном та сіллю. Масло поріжте та покладіть до борошна, додайте холодну воду та замісіть руками, щоб вийшло еластичне тісто. Покладіть його на пів години в холодильник.
- М’якоть гарбуза поріжте на шматки та запечіть у духовці, поки вона не стане м’якою, після цього змеліть блендером в пюре.
- Додайте звичайний та ванільний цукор до гарбузового пюре, корицю, сіль, згущене молоко, вбийте туди яйця і перемішайте.
- Розкачайте тісто та викладіть в змащену маслом форму, створюючи бортики. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Насолоджуйтесь смачним пирогом.
Оксана Симоненко