ЖИТТЯ

Осінній пиріг: проведіть вихідні зі смаком та користю

Хочете побалувати себе смачненьким на вихідних? Ми підготували рецепт.

В таку похмуру пору року хочеться залишатися вдома, а не виходити на роботу або у справах. А щоб ви не нудьгували в чотирьох стінах, Інформатор пропонує приготувати щось смачненьке і оригінальне, наприклад, гарбузовий пиріг.

Інгредієнти:

Для основи:

  • 150 г борошна
  • 0,5 ч.л. солі
  • 80 г вершкового масла
  • 3 ст. л. води
  • 1 склянка горіхів
  • Для начинки:
  • 2 курячі яйця
  • 500 г гарбузової м’якоті
  • 0,5 ч.л. солі
  • 250 г згущеного молока
  • 0,5 ложки кориці
  • 2-3 ст. л. цукру
  • пакетик ванільного цукру 

Приготування:

  • Подрібніть горіхи блендером (можна вручну). Змішайте горіхи з борошном та сіллю. Масло поріжте та покладіть до борошна, додайте холодну воду та замісіть руками, щоб вийшло еластичне тісто. Покладіть його на пів години в холодильник.
  • М’якоть гарбуза поріжте на шматки та запечіть у духовці, поки вона не стане м’якою, після цього змеліть блендером в пюре.
  • Додайте звичайний та ванільний цукор до гарбузового пюре, корицю, сіль, згущене молоко, вбийте туди яйця і перемішайте.
  • Розкачайте тісто та викладіть в змащену маслом форму, створюючи бортики. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Насолоджуйтесь смачним пирогом.

Оксана Симоненко

Нагору